Verder Down Under..

Dinsdag 13 November!!

We reden richting het verhuurbedrijf, om onze camper om te ruilen voor 1, waarbij de airco, de radio, alle sloten, de koelkast, en (niet geheel onbelangrijk) de motor het ook gewoon goed doet!! :P  Na alles gecheckt te hebben reden we weg. Nog even tanken en gaan met die banaan richting Townsville!

Dani durft zich nog steeds niet te wagen aan het linksrijden, dus Mike reed.

We tuften lekker door. Onderweg begon het hard te regenen, dus besloten we maar gelijk door te rijden richting Innisfail, om daar in de buurt een camping te zoeken om te overnachten. Eenmaal aangekomen in de mega-grote stad Innisfail (NOT) besloten we 40 km verder te rijden richting Millaa Millaa Falls, want daar was een gratis campinground.

Geen stroom, geen douches, maar wel een gratis staan met de camper! ^O^

Toen we arriveerde kwamen we er al snel achter dat we wel moesten betalen. Dat hadden we online moeten doen, of we moesten een papiertje invullen en dan werd het van onze creditcard afgetrokken. Omdat er niet echt andere campings in de buurt waren, besloten we dat dan maar te doen. Opeens warden we aangespoken door onze buurvrouw! Een wat oudere Nederlandse vrouw. We vroegen of zij ook al het papiertje had ingevuld.

Niets betaald en heerlijk droog geslapen in de stromende regen.

We begonnen de wandeling. 750 meter door bush bush gebergte over een heel smal pad.

Dani keek waar Mike naar wees. Neeee heeee!!! Een MEGA cassowarrie op het pad waar wij heen moesten!! (google-en op afbeelingen!!!) Die beesten zijn echt eng!! Ze lijken op struisvogels alleen dan hebben ze een blauw met rode kop! SCARY!! Hij kwam onze richting opgelopen. Oke..hij lijkt op een struisvogel, en die kunnen heel hard rennen, dus rustig omdraaien, vooral niet gaan rennen maar gewoon rustig terug lopen naar de camper. Maja, makkelijker gezegd dan gedaan met zo een ding achter je aan!

Alles leuk en aardig, maar we hadden nu nogsteeds geen waterwal gezien!!

Ahh Mike! Een bloedzuiger op me enkel!!

Gelukkig ging hij er vrij snel vanaf. Een paar KM verderop weer lichte panier bij Dani, omdat ze er nog 1 had ontdekt op haar been. Deze was groter en dikker. Met w.c papier probeerde Dani hem eraf te trekken maar blijkbaar had hij het best naar zijn zin, want hij zat goed vastgebeten. Na een keer goed trekken liet hij los. BRRR!! Wat een enge vieze beesten zijn dat! Meteen even anti-bacterie spul erop. (ow ow ow, wat zijn we toch weer goed voorbereid op reis gegaan!:D)

De weg naar Townsville is vrij recht, en echt super-relaxed om te rijden! Als dan, als klapper op de vuurpijl ook nog 'Sweet Home Alabama' op de radio word gedraaidm krijg je toch wel HET ultieme backpackersgevoel!!! :D

Op een gegeven moment reden we langs een afslag met een bordje waarop stond dat er over 8 km een waterval was! EEN WATERVAL!!! ^O^  Eindelijk!! 3 maal scheepsrecht! :D

We sloegen af. Het lag niet op de richting, maar 8 km heen en 8 km terug was goed te doen! We reden een km of 2, en toen.. ja hoorrr.. hield de weg ineens op, en veranderde de geasvalteerde weg, in een gele hobbelige zandweg! :(

We hebben het nog +- 1 km geprobeerd, maar het vergde teveel van ons oude campertje, dus we besloten te keren... :(  Dag waterval! :(

Eenmaal in Townsville aangekomen deden we weer de nodige boodschappen, en zochten een camping. (Wat overigens niet zo moeilijk is met een TomTom als Mike erbij!)

We (..ehh.. Mike..) vonden een camping geniaal aan de zee! Het eerste wat we deden was douchen, aangezien we die op de gratis staanplek niet hadden.

Lekker ruikend gingen we Townsville verkennen. Townsville is groter dan Cairns, maar het winkelcentrum stel niet veel voor.

De volgende dag gingen we naar de Rockpool, een gratis zwembad bij de zee, omdat je hier in de zee (weer) niet mag zwemmen.

's Avonds nog even lekker voor de camper in een graadje of 25, en daarna heerlijk in de airco camper in slaap gevallen! :)

Zaterdag reden we naar een gratis staanplek, aten wat en lagen nog wat in de camper te lezen, totdat er opeens 2 auto's naast ons parkeerde en KEIharde hardrock-heavy-metal muziek (oor zover je dat muziek kan noemen) gingen draaien! De meest gruwelijke teksten en kreten kwamen voorbij. Gelukkig duurde het niet al te lang en konden we daarna gewoon gaan slapen.

Op zondag reden we al vroeg weg om iets te zoeken wat we konden bekijken. Het werd het national park 'Panuma'! Daar waren o.a de 'Little Christal Creek' en 'Big Christal Creek'.

Vooral die eerste was supermooi!! ^O^ Vooral omdat (hou je vast..) we daar onze eerste WATERVAL hebben gezien!! ^O^ jeuiii!!

De weg daar naartoe was een hele hoge berg op, met 8 km kronkelige wegen.

Toen we uitstapte en naar de Christal Creek liepen, werden we door een vriendelijke Australieer nog 'even' gewezen op het feit dat onze lichten van de camper nog aan stonden!!! ZO!! EN BEDANKT HE!! Het zal je even gebeuren, 8 km van de bewoonde wereld verwijderd, ergens op een verlaten berg en dan een lege accu!! We konden die meneer wel zoenen!! :P

We kwamen ook onze eerste dode kangaroo tegen! Roadkill!! :( Nieuwsgierig? No Worries, mate! We hebben hem gefilmd!! :P:D;)

Na 'Panuma' keerde we terug naar een gratis camping aan zee. 'Balgan Beach'

Die was veel beter dan de vorige.

Er was een stuk afgezet in de zee waar je mocht zwemmen. Beter!!

We huppelde de zee in!! LEKKERRR!! :D

Daarna goed ingesmeerd en op het strand gaan liggen. Welgeteld 5 minuuten want de wolken kwamen voor de zon, en jawel: het begon te regenen!

Wij rennen naar de camper! Lache!! :D

Maandag en dinsdag waren we nog in Townsville. Maandag aan zee gelegen, waar de golven lekker hoog waren, en we dus al een beetje het surf-gevoel kregen! :)

Dinsdag naar 'Magnetic Island' geweest. Een erg mooi eiland, waar we een wandeling hebben gedaan, die niet veel mensen doen, want hij was vrij ruig! Na al ons geklim en geklauter, op uiteraard onze teenslippertjes, kwamen we aan bij een supermooi verlaten strand!! Op 2 naakte oude mannetjes, en 1 gewoon met kleren aan na, was er NIEMAND!! Dat was wel echt bizar!! Daarna nog op een paar strandjes gelegen op het eiland en toen met de boot weer terug.

De volgende dag (woensdag) zijn we vroeg gaan rijden richting Bowen, een plaatje tussen Townsville en Airlie Beach in. We gingen naar een soort van internet cafe, en typte daar dit verhaal, klikte op 'OPSLAAN' en.. de computer gaf een ERROR!! Gewoon ons HELE verhaal WEG!! :(  En we kregen niet eens ons geld terug van die leipo, terwijl het aan zijn internetverbinding lag!! Hoe zielig ben je dan..?!

We overnachten er op een camping en reden de volgende ochtend (vanmorgen vroeg) door naar Airlie Beach. Dat was sneller gereden dan verwacht en we zijn nu dus in het supermooie 'Airlie Beach'.

Het water hemelsblauw, geen wolkje aan de lucht, TOP!! ^O^

We gaan nu nog wat foto's uploaden. Kijken of het een beetje snel gaat hier! ;)

We hopen dat jullie weer fijn ons verhaaltje hebben gelezen :P want het was natuurlijk alweer een tijdje geleden!! ;)

Check de foto's! :D

xx Dani en Mike

Reacties 2

Sandra 22-11-2007 09:32

Hoe zit dat nu met die oudere vrouw en dat papiertje ??Ergens zit er een HIAAT in het verhaal.

Maar het is dus gratis geweest?

IK ga even de fotos bekijken doeiii
He Mike je Pa en Ma waren 21 november 27 jaar getrouwd. Heb je nog aan ze gedacht?

Caro 22-11-2007 16:08

Hey Dani & Mike bedankt voor de kaart. Ik heb em ontvangen.

Gaat alles verder goed? Bloedzuigers...yak...dan liever een mug? Nou hier gaat alles zijn gangetje. Echt herfst - niet zo warm maar vandaag (22-11) gelukkig droog...

....nu jij downunder ben gaat het bijna gebeuren: ik ga behangen aan de ophelialaan 116A en nee niet jou slaapkamer...voor zover ik het begrepen heb. Ik moet nog effe een date maken met je moeder. Ik heb nl ook beloofd een paar kostuums in mekaar te flansen met de sewing machine voor het kinderkerstfeest...tja dat gaat ook gewoon door. Ben benieuwd hoe kerst down under is? Voorlopig zijn we hier nog in de ban van de Sint die zaterdag met het bootje aankomt in kudelcity.

Veel plezier en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal!

groetjes en tada for now
bye bye
Caro

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer