Teveel om op te noemen!!

Heey heeeey!!

Eindelijk!! We zijn er weer!! :D

Na van de week al bijna het hele verhaal getypt te hebben, drukte Dani i.p.v op 'spatie' op een knopje waardoor de hele tekst blauw werd geselecteerd.. had ze niet in de gaten, vervolgens typte ze verder.. jep... tekst weg. Dan sla je het 1 keertje perongeluk niet op.. en dan is je 2 uur werk voor niets geweest en kan je wel janken! ;)

Dus bij deze onze nieuwe poging!!

We hebben superveel gedaan en nog veel meer gezien!! Het is echt onmogelijk het allemaal te gaan vertellen, dus vandaar een beetje een inkrimping!!

De laatste dag in Sydney met Harmen ge-meet! Dat was zoals altijd weer lachen, gieren, brullen.

Volgende dag weer snel door naar Canberra!

Daar zijn we naar het War-Memorial geweest. Daar hebben we de muren gezien met de 110.000 Australische soldaten op staan die gesneuveld zijn in de 1e en 2e wereldoorlog. Bizar om al die namen te zien met al de rode bloempjes bij de namen.

Daarna naar het Parlement House geweest! De 1e en 2e kamer van Australië.

Ook nog even langs de Nederlandse Ambassade gereden. ;)

Ohja.. en Dani is naar de kapper geweest. Ze werd geknipt en geverft door een man..naja.. "man"?! Kleur is erg mooi.. kapsel vreselijk. Gelukkig kan ik met veel speltjes nog net een staartje in. Jammer van de 130 Dollar.

Na Canberra zijn we naar de Snowy Mountains geweest. Superlache om te zien dat al die ski-liften en banen natuurlijk helemaal droog liggen, omdat het zomer is. Gort-droog! :D

We kochten een 24-uurs pas zodat we een National Park in mochten waar de hoogste berg van Australië is. Mount Kosciuszko! 2228 meter. We deden eerst 1 wandeling van 3km.

Daarna naar het uitzichtspunt geweest waar we Mount Kosciuszko konden zien! Mooi, maar erggg koud!! :)  's middags nog een wandeling gedaan van 6 km. We waren net voor een gigantische regenbui terug in ons rammelbak! Top! :D

Om uit de bergen te komen moesten 150 door de bergen rijden... alleen maar bochtjes en voornamelijk afdalen! Omdat het echt zo koud was, en Mike bijna geen gas hoefde te geven omdat we steeds afdaalde, koelde de moter soms ZO af, datie gewoon afsloeg! (Hmm.. Dejavu!? ..nee.. gewoon een oude kolere camper.) Gelukkig starte hij wel steeds weer gelijk al rijdende!! :)

Even een grote sprong: Great Ocean Road!!!

we reden langs Melbourne, naar de Great Ocean Road. Melbourne zouden we pas na de Great Ocean Road doen, omdat we daar de camper in moesten leveren en we nog even met de camper de Great Ocean Road wilde rijden!

Nou, dat was echt supersupersupervet!! ZO mooi daar, dat is gewoon bizar!!

1 superlange weg langs de oceaan! Cliffs waar je helemaal akelig van word, water waar je meteen in wil springen en beestjes die je alleen maar mee naar huis wilt nemen!! ^O^

We beleven overnachten op een camping waar de koala's letterlijk boven je camper in de boom zaten! Hoe vet is dat?! 1tje kwam over de camping gelopen, en klom de boom in maar bleef ziteen op 1,5 meter hoogte ofzo. Dus hebben we dus ff gekieteld! Hij keek ons echt aan van: 'Oelala! Ga door, ga door!!' :D  Echt een dotje!

We hebben er ZOveel gezien! niet normaal!! de twelve Apostles was natuurlijk wel het hoogtepunt!! Supergaaf!! (check de foto's!)

We hebben er ongeveer 4 dagen over gedaan, heen, en een soort van op een andere manier terug.

We hebben ook nog 2 watervallen bezocht. Was een stukkie lopen, maar dan zag je ook wat! Supermooi!!!

Daar in de buurt reden we ook nog langs een bosbrand die nèt was begonnen!! Heel bizar om te zien hoe snel dat gaat! We zijn gestopt, hebben gefilmt (ja.. erg eigenlijk) en zijn er toen snel vandoor gegaan!! Laten op een uitkijkpost zagen we dat het gelukkig gedoofd was!!

Na de Great Ocean Road zijn we naar 'Phillip Island' geweest. Een pinguin eiland!

We zijn daar naar een dierentuin geweest waar we.. jaja.. een baby-WOMBAT mochten vasthouden!!! ^O^ Helemaal goud!! Dat was echt fantastisch! Liefde op het eerste gezicht! :)  Als dat toch eens huisdieren waren.. zucht.. wat een dotje zeg!! Degene die wij hebben vastgehouden was 9 kilo, en ze kunnen rond de 44 worden! Geweldig!!

Weer lekker kangaroos gevoerd enz. Ja, was weer erg geslaagd!!

Die avond gingen we naar DE show waar we echt voor kwamen! DE pinguin-show!

Bij het strand staan er 3 tribunes, die elke avond stampvol zitten met mensen. Rond de klok van 20:30 komen de 30 cm kleine pinguins (de kleinste soort, van de 17 soorten die er bestaan) uit de zee. Ze komen terug van een (meestal) 3-daagse vis-trip. Met een buik vol vis komen ze het strand opgewaggeld om zo het strand over te steken en bij hun nest al de vis weer uit te..ehh.. tsja.. om zo hun baby-pinguins te voeden. Maar om bij hun nest te komen moeten ze dus het strand oversteken waar wij allemaal op de tribune's zitten. Dat is het engste gedeelte van de hele reis. Als ze dus ook maar iets zien bewegen op het strand, een schaduw of wat dan ook, en ze zijn al halverwege het strand, twijfelen ze niet, maar draaien ze zich als een tierelier om en rennen zo snel ze kunnen weer terug de zee in.

In de branding blijven ze wachten op een tweede kans het strand over te steken.

Sommige vallen bijna om van de hoeveelheid vis in hun buik. Wat hebben wij gelachen zeg!

Je mocht alleen niet filmen en geen foto's maken. Oke, foto's maken snapten we nog wel, al die flitsen..arme beestjes. Maar filmen?! Dat vonden we echt eenm beetje onzin! We moeten thuis toch kunnen laten zien wat wij hebben gezien?! :)  Dus toch nog even stiekem gefilmd! Hilarisch!

Ohja, ondertussen ook onze eerste roadkill gehad!! :)

Er kroop een slang over de weg en we konden hem niet meer ontwijken! *SPLASHHH*

Sorry mate!! Hihi!

Een week later knalde er een mus tegen de bumper aan. TOK!!!  :(  Auw..

Gelukkig geen kangaroos op de bumper gehad! :D

Na Phillip Island werd het tijd om naar Melbourne te rijden, waar we ons campertje de 11de in moesten leveren. Toen we aankwamen hebben we meteen ff een vriendin van Mike gemeet, die ook in Melbourne was. NA een heerlijke Starbucks nog heel even door de stad gelopen en terug naar de camping.

De volgende dag gingen we een hostel zoeken!!! Jaja!! Aangezien we over 3 dagen dak-loos zouden zijn, moesten we toch echt even wat gaan regelen.

Stomme Dani en stomme Mike!!!:( HE-LE-MAAL vergeten (ondanks dat we er zelf heen gaan!) dat er GRANDPRIX is in Melbourne, en ALLESSSS dus helemaal blubber-vol zit!!!!!!

Alles af gebelt, maar helemaal niets was meer vrij!! Alleen nog van die stink hostels waar je met z'n 8en op een kamer ligt, en daar dan nog 50,-$ per persoon voor betaald! Ja doei, we zijn wel goed, en ook wel een beetje gek, maar zó gek?!

Uiteindelijk een beetje raderloos terug naar de camping waar we nog met de camper stonden, om te vragen of ze daar dan nog een huisje overhadden. Dat was 70,-$ per nacht, en heb je een heel huisje voor jezelf. Altijd nog beter dan 100,-$ in een stink hostel toch?!

Onderweg zaten we flink te balen en ons af te vragen hoe we zo stom konden zijn geweest om niet ff na te denken over het feit: GRANDPRIX=DRUK!!!

Opeens zei Dani: 'Je zou bijna aan mensen die alleen met een camper op een plek staan op de camping gaan vragen of wij er naast mogen gaan staan in een tentje ofzo he? En dan de dagprijs delen! Sommige plekjes zijn daar groot genoeg voor!!'

Toen opeens begonnen onze oogjes te twinkelen! :P  *IDEE!!!*

Goedkoop tentje kopen en op een un-powered plekje gaan staan. Die zijn niet echt gewild, dus die was vast nog wel beschikbaar op de camping!! En ja hor! ^O^

Mazzel!! Dus wij liggen nu voor een week in een tent. Uiteindelijk nog goedkoper ook!! :D

Helemaal goed! Wel een groot air-bed gekocht voor in de tent. Tjsa.. een beetje luxe mag wel toch!?;):P

Dinsdag moesten we dus de camper inleveren!

Maandag de camper (onder het genot van 35 graden!!!) he-le-maal schoongemaakt!!

Hij was helemaal bling-bling!! Zo wit was'ie nog nooit geweest!

We miste wel een scherp mes..hm.. pech..daar betalen we dan wel voor.

Toen we aankwamen werden we enthousiast ontvangen. NOT!! Wat een verassing!

Wat een bedrijf zeg! Naja..! Een mevrouw kwam ongeïntreseerd met ons mee om te checken of de camper nog in de normale staat was. Ze liep er een rondje omheen.. keek aan de voorkant.. en zei 'Oke thanks! It's allright!!'  

Huh? Niets natellen? Kijken of we alles wel hebben ingeleverd enzo?! Nee hor.. niets daarvan. We mochten gaan. Nouja.. best! :)  De camper nog even een tik op z'n billen gegeven, en toen al zwaaiende weggelopen. Dag rammelbakkie!!
Gelukkig hadden we die ochtend onze nieuwe tent al opgezet op de camping en AL onze spullen in de tent gegooid en dus konden we gelijk nadat we de camper hadden ingeleverd zonder gezeul van spullen en gezeur weer terug naar de stad en daarna de camping! Super!! Wel heet hoor in zo'n tentje! Maja.. het is te doen! :)

Verder nog de stad in geweest, maar het is erg warm (steeds rond de 35 graden) en voor vandaag voorspellen ze 40 graden. Dat zal wel iets overdreven zijn, maar we gaan het zien!

Gister een zwembad dag gehad! Lekker hor!! Zometeen een rondje sight-seeing doen met de bus! (Toppie, als het echt 40 graden word!!:P Pufpuf..)

Overmorgen is het zover!! De dag dat wij naar de Grandprix gaan!! Oordoppen worden aangeraden (ow jeej!) dus dat word wat! Goed insmeren ook want de verwachtingen zijn 36 graden!

Als laatste dan nog even dit;  WE KOMEN NAAR HUIS, MENSEN!!!

Jaja, jullie lezen het goed! :)   Maar uiteraard nu nog niet! :D Hihihi! Maar wel op.. *trommelgeroffelllllllll*                 vrijdag 4 Juli!!!!

Dan hebben we er bijna 9 maanden op zitten en tsja.. het blijft een feit.. "If you ain't got no money, take your broke ass home!!" En dat is in Juli wel zo ongeveer het geval denken we, en uiteraard hebben we dan ook wel weer een beetje zin om terug te komen! ^O^

18 Maart vliegen we dus naar Tasmanie, 29e komen we met de boot terug in Melbourne.

1 April vliegen we van Melbourne naar Alice Springs (middenin Australië)

3 April beginnen we aan de 3-daagse outback tour, naar o.a de Uluru (Jeuiii!!)

8 April doen we een 2-daagse tour van Alice Springs naar Adelaide, 

10 April vliegen we vroeg van Adelaide naar Sydney, en vliegen we 's avonds gelijk via Hongkong door naar Bangkok!! Asia, here we come!

Donderdag 3 Juli vliegen we terug naar huis waar we dan vrijdag 4 Juli om ongeveer 6:50 in de ochtend weer door de deurtjes van Schiphol zullen verschijnen. Jeuiiii!!!;)

Dus dat word nog even een druk maandje in Australië voor ons, maar wel met nog een paar goeie (hopen we) hoogtepunten erin die we nog supergraag willen zien!!

Als allerlaatste nog even dit: vanaf nu GEEN post meer sturen, mensen!

It's toooo late!! Alles wat nu nog onderweg is kunnen we nog halen maar vanaf nu maar niets meer sturen! Zonde als het straks blijft liggen!

Nou, Mike heeft heeeel veel foto's ge-upload omdat het hier supersnel gaat!! Dus das wel leuk! Veel plezier met kijken en tot snel maar weer!! :)

Dikke kussert van ons!!

Reacties 6

Anne 14-03-2008 09:40

Heee!
supercool om weer wat te horen van jullie! jullie blijven wel lang daar he.. ! whoehoe.. geniet dr van! kga ff foto's spotten!
xxx Anmie

Jeroen 15-03-2008 13:32

Die pinguins lijken me echt cool om te zien, maffe beesten haha

130 $ voor de kapper..dan moet t wel heel bijzonder zijn

Veel plezier bij de GP, dat wordt echt oorverdovend (spreek uit ervaring)!

G'day!

kel 15-03-2008 16:46

hey you!

Geweldig om jullie lange, maar interessante verhaal weer te lezen.
Het mooiste van het verhaal vond ik toch wel de datum waarop jullie terugkomen haha, sorry broer, ik dacht dat ik het niet zou zeggen maar mis je toch nu echt wel hoor!!
Nou hele dikke kus van mij en geniet nog even van de laatste paar maandjes!!

ursula 16-03-2008 12:46

he lieve mensen.wat een verhaal zeg.wat top dat jullie naar form 1 zijn geweest!ik ga er in september heen maare dan in belgie!!!ook leuk!!!wat een cool verhaal weer zeg.dikke kus urs

Anne-Sophie 17-03-2008 15:30

Hee Mike!
Wat een super verhaal weer zeg! Jullie maken echt zoveel mooie en gave dingen mee, vind het zo super dat je het echt gedaan hebt!
TOch ook wel heeeerlijk om te lezen dat je 4 juli thuiskomt, kunnen we weer eens in real life praten!
DIkke kus en geniet er nog van, want voor je het weet is het zover!
Dikke kus en maak er wat moois van!

Suus 22-03-2008 14:54

HAHAHAHA die Daan, $130,- voor een kapper.. terwijl je aan het backpacken bent.. Echt wat voor jou Hihi
Heeeeeeeeel fijn om te horen dat jullie idd 4 juli thuiskomen!!! Kan niet wachten!!
Maar geniet er nog maar even van, want hier hebben we een witte Pasen.. En daar wil je dus ook echt niet bij zijn.. Paasontbijt 's morgens vroeg om half 9.. Mwoahhh..
Have fun nog!!
Kusss!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer