teveel om op te noemen!

Heeeeey iedereeeen!! :D

Eindelijk, eindelijk.. daar zijn ze weer! :P

Zet maar even een bakkie koffie, want dit word een lang verhaal!!

Vorige week een meeting gehad met Ralph, uit de Sydney groep!!

Hij liet ons weten dat hij naar Mackay zou komen, en dus spraken we af 's avonds wat te gaan eten. Tot onze grote spijt (gnagna!) konden we niet snel genoeg iets vinden (met backpackers-prijzen:P) en daarom doken we maar (weer?) een Subway in!! (hmmjammieee:P) Daarna nog wat gedronken en weer afscheid genomen! Was tof! Tot de volgende keer maar weer!! :D

Dinsdag opweg naar Rockhampton!

De route was +- een kleine 250 km tot onze eerste stop. We tuften lekker door en kwamen aan op een gratis campingground! En jawel mensen: Deze was ECHT gratis!! ^O^  We stonden daar met Engelsen, Duitsers en Franse Belgen! 's Middags was het heel erg heet en vroeg op de avond begon het flink te waaien... en opeens.. geen zuchtje wind meer.. alles was stil!! Moet je opletten, zei Mike, stilte voor de storm!! En ja hoor! Plotseling begon het 20km verderop KEIhard te onweren! Zo bizar hebben we het nog nooit meegemaakt! Zoveel frequenties in 1 minuut!! Niet normaal! Net oorlog!! We keken uit op een open veld, dus konden alles goed zien. Supermooi!! Dani vond het geen fijn idee dat we precies onder 3 bomen stonden dus Mike reed de camper 10 meter verderop. Het was al aardig aan het regenen, maar gelukkig nog geen onweer! Maar.. bij regen en een camper van 'Australian Camperman' hoort natuurlijk--> LEKKAGE!! :(

We deden ons dak weer dicht maar dit keer bleef het lekken! Vaag! Gelukkig deed de emmer weer prima zijn werk. De volgende ochtend weer verder richting Rockhampton, wat nog zeker 200 km rijden was, maar wel een lekker idee dat we er die dag zouden aankomen! Toen we in Rockhampton informatie gingen halen, stond er een oude vrouw achter de balie die zag dat we uit Nederland kwamen, door onze boer en boerin die aan onze campersleutel hangt! (Van Loes gehad!:D) Wat bleek nou? Ze had vroeger in Hoofddorp gewoond, had in haar huis in Australie tegels van Delfs-blauw hangen en wist alles te vertellen over Nederland! Ze zei: 'Als niet al mijn familie hier woonde, zou ik er zijn gebleven!! Nederland is zoooo'n geweldig land!!!!!'    Ehh... well.. yeah...oooke.. :)

Rond de middag zijn we, na het boeken van een camping, snel het airco-winkelcentrum in een megahal in gekropen want het was echt de heetste dag OOIT!! :(  Vies, smerig heet! :(

We zwierven letterlijk alle winkels waar we niets te zoeken hadden in en uit, maar de meeste tijd brachten we toch weer door in onze favo winkel 'Big W'!! Daar hebben ze werkelijk ALLES, en nog goedkoop ook!! Teenslippers voor 3,00$ (=1,80) mega verpakkingen blikjes fris, electronica, cosmetica, kleding, campingspullen, eten, speelgoed, cd's enz enz. Echt LEUK!! Toen we alles gepast en aangedaan hadden, en tot de conclusie waren gekomen dat als we dat allemaal kochten, we volgende maand weer terug naar Nederland zouden moeten, liepen we allebei tevreden met 1 paar nieuwe teenslippers van 3,00$ de winkel uit. Na ons avondeten terug gegaan naar de campimg om daar weer heerlijk lek geprikt te worden door letterlijk alles wat vliegt! Snel de camper in, nog wat lezen, en slapen. De volgende ochtend werd Dani al krabbend wakker.. wat bleek? Welgeteld 24 vers geprikte muggenbulten erbij! O-VER-AL!!! Benen, rug, armen, nek, zelfs tussen m'n tenen!! Terwijl je gewoon in je lakenzak ligt he?! Vuile %&#(@&!!!

En het leuke van alles? Mike had er niet 1!!! :(  Grrreat!!

We zijn naar een dierentuin/national park geweest! Klein maar fijn. Daarna een scienic-loop bereden, langs de kustplaatsen van Rockhampton! De stranden zijn daar echt zo breed! Super!! De volgende dag nog even snel boodschappen gedaan, en toen weer in de camper gesprongen om na een dikke 200 km 'Town of 1770' bereikt te hebben!! Na alle grote verhalen aangehoord te hebben over Town of 1770, dat er zoveel goedkope toertjes te doen zijn, dat je voor 16,00$ (=nog geen 10,00 euries) 3 uur surfles krijgt, enz enz, waren we dol enthousiast geworden!! We reden 1770 in.. en er eigenlijk ook gelijk weer uit!!!

1 haventje, 3 gebouwtjes en 1 camping..!?! Dat ze dat nog 'Town' durven te noemen!?

We reden 6 km terug naar 'Agnes Water' en gingen daar naar een informatiepunt. Geen flauw idee waarom iedereen je naar Town of 1770 verwijst, want er is echt gewoon.. NIETS!

(Misschien klinkt het stoerder?!)

'Agnes Water'!!! DAAR moet je zijn!! 3 uur surfles voor 16,50!! ^O^

We zochten een camping op en daar vertelde de vriendelijke eigenaar dat er elke avond kangaroos op het campingterrein komen. Ja hoor, dachten we! Zeker net als dat strand, waar 1x per jaar 1 kangaroo overheen huppeld. Het zal wel! We reden naar de supermarkt om eten te halen. Toen we terug het campingterrein op reden gilde Mike opeens: 'DAAN!! KIJK!! KIJK!! KIJK!! KANGAROOS!!!! :D:D:D En ja hoor.. nog geen 50 meter verderop zaten kangaroos. We liepen erheen, waren druk aan het filmen en foto's maken en de kangaroos aten gewoon door, alsof het allemaal de gewoonste zaak van de wereld is! :)

Zaterdag een toer gedaan in een soort van amfibie-voertuig. Een roze boot met wielen die vroeger nog is gebruikt door het Amerikaanse leger! We reden vanaf de weg zo de zee in en voeren weg! Was geweldig!! Op een gegeven moment zwommen er haaien naast de boot! Dat was echt bizar! Een paar minuten later dachten we dat er weer een paar haaien langs zwommen, want we zagen vinnen boven het water uitkomen! Maar die vinnen kwamen boven water en gingen weer onder... boven... onder... boven... onder... DOLFIJNEN!!! :D^O^:D  Gewoon vlakbij onze boot!!!! Hoe super is dat!?!?

Supervet!!!! Ook kwam er hier en daar een rog voorbij! Ook leuk! :D

We reden een eiland op met een vuurtoren met een lange geschiedenis. (Captain Cook enz..) Toen we daar alles gezien hadden voeren we terug naar een ander eiland voor de lunch! Op de plek waar we gingen lunchen liepen weer duizende mini-krabbetjes op een dotje!! Dat is ZO'N gaaf gezicht!! :D Zodra jij bij ze in de buurt komt, horen ze dat aan het zand en zetten ze het op een rennen, met ze alle tegelijk!! :)  Of graven zich supersnel in, in het zand!! Floep! Weg zijn ze!! ^O^

Daarna het hoogtepunt van de dag!! SANDBOARDEN!!! :D:D:D

We stopten bij een grote helling met heet zand, klommen naar boven (pff.. dat moet je ook niet elke dag doen..) ging op je plank liggen, kreeg een duw van de kapitein en dan zoefde je naar beneden!! DAT was gaaf!! Supervet! We hadden een wedstrijd wie er het verste in zee eindigde (want ja.. je zoefde zo het begin van de zee in)

1 hele dikke meneer kwam wel erg ver in zee terecht (gek he, met 150 kilo..!)

en daarmee was meteen iedereen uitgesloten van prijzen.. dachten we!!

Totdat Dani nog een poging ging wagen. ZOEFFFFFF!!! Ze ging keihard naar beneden.. helaas zoefde ze over een hobbeltje heen, en dacht haar plank toen: 'ja bekijk het even! Tot hier en niet verder!' en schoot ze van haar plank af zo over de natte zandbank heen.

Het leukste is (NOT) dat je 1 voor 1 van de heuvel af moet, en iedereen dus staat toe te kijken hoe jij je avontuur op je plank beleefd! LEUKKKK!! Toen we weer in de boot zaten, werden er 3 prijzen uitgedeeld! Huh? Normaal toch 2? De beste man en de beste vrouw!?

Vandaag hadden ze ook een 3e ingevoerd! De bananen prijs!!! En ja hor.. die kreeg Dani!!!

Omdat ze het zo knap vonden dat iemand zo vies kan worden met het sandboarden..  

Het was een superleuke dag!! ^O^

De volgende dag al vroeg WEER een toer!

We moesten wel, want we wilden ze allebei niet missen!! Het was immers de laatste keer dat we naar het Great Barrier Reef konden!! Een snorkel-toer naar Lady Musgrave (een eiland 60 km van de kust vandaan) Vlakbij het eiland hadden ze een soort steiger, midden in het reef, met picnicbankjes erop en vanuit daar kon je wanneer je maar wilde het water in springen om te gaan snorkellen. Er was ook nog een trap naar beneden, dan kwam je in een soort gang onder water met een glazen wand en kon je alle vissen (en snorkelende mensen) zien zwemmen!! Dat was wel heel mooi!! Die dag hebben we echt de hele dag in het water gelegen! Snorkelen,snorkelen, en nog eens snorkelen!!! Wat een kleuren, wat een vissen en wat een water!! We bleven insmeren die dag, maar helaas heeft de zon ons voor het eerst tijdens onze reis behoorlijk tepakken gehad. Onze ruggetjes en achterkant van onze benen waren bijna net zo rood als de vuurtoren die we de dag ervoor bezocht hadden. Oeff!!

We zaten o.a met een Nederlands stel op de boot van ongeveer 55 jaar.

Ook nog wel even grappig tussendoor:

We stonden af te wassen op de camping, en achter ons stond die man van dat stel de BBQ schoon te maken. Dani stond precies voor hem, en echt een halve seconde voor ze wilde zeggen: 'Zooooo Mike!! Die man die STINKT!!! Niet normaal meer zeg!!' 

trok de man zijn (stink) mond open en zei:

'Zo! Jullie zijn ook ver van huis!?'   ..slik.. ha-ha-ha-ha!! Dani's hart zat even in haar keel!! :P

Nou.. DAT stel zat dus bij ons op de boot, was nog wel even grappig. We komen ook steeds weer mensen tegen overal! Gister ook weer een Duitse opa, die tijdens de onweer-nacht naast ons stond in zijn super de luxe camper. Hij kwam naar ons toe; 'Hello Neighbours!!' hahaha!! Zo grappig allemaal!!

De snorkel dag was dus weer geweldig!! Geen spijt van!! We looooove het Great Barrier Reef!! ^O^

De volgende dag weer een toertje! hihi! :D  Onze eerste SURFLES!!

We gingen naar het strand, kregen uitleg over wat je wel en niet moet doen, en toen was het toch echt zover. Mike eerst, toen Dani. Voor onze eerste les, ging het vrij goed, vonden we zelf!! ^O^  Het is echt superleuk om te doen!! Je krijgt er wel zere armen van, van dat continu peddelen!! Toch is zo'n 3 uur les, waarvan ongeveer 2 in het water toch wel wat weinig. Daarom huurden we de volgende dag (gister) weer een plank voor 4 uur en gingen het weer proberen! Mike kan volgens mij al meedoen aan het W.K. Als je steeds blijft oefenen krijg je steeds meer in de gaten welke golf je moet laten gaan en welke je moet pakken, en de manier om uit je liggende positie op je plank in de staande te komen, terwijl je in een hoge golf zit! We love it, en gaan er zeker mee door!! ^O^

Vanmorgen opweg naar Bundaberg gegaan, en ook vrij snel aangekomen!

We hebben nog niet echt een idee gekregen van de stad, want we zijn meteen een internetcafe ingedoken!

Morgen gaan we hier weer gelijk weg, want we hebben nog veel te doen en te zien voor Oud en Nieuw, wat we trouwens in Brisbane gaan vieren. (Hadden we dat al verteld?)

Sydney had natuurlijk het aller vetst geweest, maar aangezien we de camper 4 Maart pas in Melbourne hoeven af te leveren is het zonde om nu te gaan haasten met de Oostkust, alleen voor oud en nieuw in Sydney. Dat vonden we allebei nergens op slaan en dus word het Brisbane! Ook leuk, hoorden we! :D

We hebben onze camper trouwens een beetje in de kerst-sfeer om-gepimpt!! :D

Kerstverlichting opgehangen, asfschuwelijk lelijke rood-goude strikjes opgehangen, kerstlollies overal aanvast geknoopt, en zo proberen we toch een beetje een kerstgevoel te creeren! ;)

Nou mensen.. dit was weer ons verhaal tot nu toe!

Hopelijk smaakte de koffie lekker, en 'spreken' we jullie snel weer!! :D

Ook iedereen bedankt die ons blijven smsen enzo! Vinden we echt heel erg leuk!

Sorry als we jullie soms wakker smsen hoor.. maaruh.. dan denken we even niet na!

Doeiiiii!! Dikke kus van ons

Reacties 6

ria hoekie 12-12-2007 16:01

hee, wat gaaf om jullie leuke, verrassende, mooie.....enz. verhalen te lezen !!geniet er nog maar lekker van ondanks de "kleine" ongemakken !! liefs ria xx

marl1 12-12-2007 21:02

Hi Daan en Mike,

Wat een gezellig verhaal weer! En een verbrandde rug in de winter dat kunnen niet veel mensen zeggen!
Hier moeten we weer krabben voor we weg kunnen met de auto Dus je kan je afvragen wat er erger is?!
FF vraagje waar zijn die foto's van het rif?? En die haaien en dolfijnen nou! Dat wil ik wel graag zien!!

Veel plezier nog daar en lekker genieten!!

Dikke kus Marleen

ursula 12-12-2007 22:42

he daan en mike,wat een super lang verhaal zeg maar wel tof!dolfijnen gezien wat gaaf zeg!het is hier zo,n 2 graden en jij bent lekker aan het puffen in de warmte!wat een verschil zeg.dikke kus ps geniet!

Suus 15-12-2007 14:48

HAHAHAHAHAHA heb me weer rotgelachen om je Daan Hihi.. Wat een acties... Vet dat je de camper hebt opgepimpt! Ik zal snel een foto maken van onze kerstboom, die UITERAARD met roze kerstballen en dingetjes is versierd Hihi.. We blijven meiden he Nu kan het nog
We smsen/mailen! xxxxxx

harmen 17-12-2007 06:00

HEEEY Daan en Mike! alles goed? veel meegemaakt al lees ik leuk! ik zeg good life wat jullie!?
als we mekaar weer zien hebben we heel wat bij te vertellen, Brisbane is een leuke stad! we spreken mekaar! X Harmen

Jenny 18-12-2007 18:33


Lieve schatten,wat fijn dat jullie zo genieten,ik geniet weer van jullie verhalen
Ga zo door,zou ik zeggen

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer