Sydney, baby!!

Heeeeey!! :D

We zijn eindelijk weer lekker verder aan het reizen!! Beterrr!! ^O^

Zoals we eerder hadden verteld kregen we vorige week donderdag te horen dat we vrijdag vrij waren omdat de fabriek vol zat met druiven. We hadden dus een lekker lang weekend!!

Maandag weer aan de pluk geslagen. Maar de helft van de mensen was al vertrokken, dus we vormde nu 1 groep met de overblijvers, i.p.v 2 groepen. Zelfs alle chefs en de manager was erbij. De druiven waren ZO slecht op de velden die we nog moesten doen, dat de manager ons wanhopig van het ene naar het andere veld stuurde, zonder ook maar een veld helemaal af te maken! Het ene half uur moesten we alleen de goede trossen eraf knippen, het andere half uur weer alles, ook de vieze verotte die per stuk minimaal 30 fruitvliegjes met zich meebrachten. Op een gegeven moment ging het ZO langzaam! Er waren gewoon amper nog goede te vinden! Om 12:00 was het echt geen doen meer en riep de manager: 'Oke guys, that's it!!! We're done!!'   ..WAT?? KLAAR?? MAANDAG OM 12:00?? WE HEBBEN DUS NOG VOOR VRIJDAG, ZATERDAG,ZONDAG, MAANDAG EN DINSDAG  EEN DURE CAMPING BETAALD, OMDAT WE ZEKER NOG EEN HALVE WEEK KONDEN WERKEN?!? TERWIJL WE DUS EIGENLIJK AL VRIJDAG OCHTEND WEG HADDEN GEKUNT?? HMMZZZ!! Dat was wel een beetje jammer, maar toch waren we erg blij dat het klaar was!! De manager had voor bier gezorgd, en zo zaten we allemaal nog een uurtje in het gras met elkaar na te kletsen, beetje foto's nemen, en soort van afscheid te nemen van iedereen.

Eigenlijk zou dat op de BBQ gebeuren, maar de manager had besloten dit jaar geen BBQ te doen, omdat groep geel (wij waren oranje! check onze hoed op de foto!:P) i.p.v druiven plukken, meer met druiven stond te gooien de hele dag, en de helft van de groep gewoon echt geen reet deed! De goede moesten dus (weer?) lijden onder de slechte! Geen BBQ.

Dat was het dan. Cessnock. Eindelijk weer reizen!! Eindelijk geen verrote druiven-stank meer aan je kleren!! Eindelijk geen fruitvliegjes meer die je neus in vliegen!! Eindelijk weer schone nagels!! Eindelijk niet weer die wekker om 4:30!! EINDELIJK VRIJ!!!

Dinsdag avond zaten we met de overgebleven mensen van het plukken nog even in de camp-kitchen. Dat was erg gezellie! Na afscheid van iedereen te hebben genomen, doken we de camper in! De volgende dag wilde we 8:00 wegrijden richting Sydney dus moesten we er weer vroeg uit!

Sydney!

We hadden er zin in, en waren inderdaad ook om 8:00 onderweg naar Sydney. :)

Eenmaal in Sydney aangekomen gebeurde waar we al bang voor waren..

Nergens aangegeven waar campings zijn, enz. Precies zoals in Brisbane!! :(

Dat was weer geen goed begin! Rij je dan, in het SUPERdrukke Sydney,

met je rammelbak die er idd wat langer over doet om een heuvel op te klimmen.

We zijn het een paar keer gaan vragen, maar al die Indieërs die werken in tankstations weten net zoveel als wij. Schoot dus niet op. Het zou bij een golf-court zitten, en naast een begraafplaats. De golf-court hadden we gevonden, en de begraafplaats zat er vrijwel naast, maar nergens in de buurt was een camping! Uiteindelijk maar naar een stel wegwerkers gelopen. De man die we aanspraken was erg aardig! Hij liet ons zijn kaart zien en legde uit dat we naar een andere golf-court moesten, met.. hoe is het mogelijk.. een andere begraafplaats! Hahaha!! Dat geloof je toch niet? Hoe bedoel je toevallig!!

Ondertussen schoot het mij (Dani) een beetje in de bol..

Ik werd duizelig en ging even zitten, terwijl Mike verder naar de uitleg van de man luisterde. Het werd steeds erger, en ik kreeg het gevoel, dat waar je normaal gesproken eten in stopt, nu wel is heel snel eten ùit zou kunnen komen. Tsja.. vanmorgen maar 1 ieniemienie bolletje op, omdat ze vies droog waren en we nix ander meer hadden.

Ik ging languit op de grond liggen.. tussen de stekelige takjes, dooie blaadjes, mieren en hondenpoep. Grappig dat dat je dan opeens niets meer uitmaakt als je zo beroerd word...

Mike had het ondertussen opgemerkt en ging op mijn keiharde bevel: "MIKE!! WATER!!" water halen.. Tsja.. :(

Ik lag midden in de zon en de wegwerker merkte op dat ik beter even in de schaduw kon gaan liggen. Goed plan! 'En het is nog niet eens een warme dag!?!' voegde hij er aantoe!

Hé, bedankt hè..! Ik ging in de schaduw liggen. Mike ging snel een handdoek halen waar ik op kon liggen, een banaan, en een mini-bounty. Na die banaan en de bounty ging het al een stuk beter, gelukkig! Het trok langzaam weg, en ik was weer in staat om op te staan! ;)

We stapten weer in de auto.. keek in de spiegel en was helemaal wit! Brr!!

5 Minuten later hadden we de camping gevonden, 20 min van de echte drukke stad af. Jahoew!!!! ..Dat 'Jahoew!!!' verging ons ook al snel weer.. 36 Dollar per nacht.. :( Welkom in Sydney!!!! :)

We parkeerde het rammelbak en sprongen in de bus naar het station, om daar de trein te pakken naar de echte stad!! In de bus hangt natuurlijk weer zo'n overheerlijke bus-lucht, en jaja.. Dani werd weer niet helemaal lekker. Gelukkig was het station vlakbij en stapten we net optijd uit!! Kochten een kaartje liepen de trappen op.. en toen moesten Dani echt even gaan zitten. Weer een Bounty en een blikje Solo verder, strompelde ze met Mike de trein in en daar trok het weer een beetje weg! :) Wat een dag!

De trein reed richting de stad en wij waren flink uit de raampjes aan het turen waar nou die Harbour Bridge was! Links van ons? Of rechts?! Plotseling raasde er om de 2 seconde een grote paal voorbij.. en riep Mike opeens: "WOOJOOO!! WE RIJDEN OVER DE HARBOUR BRIDGE!!!!!!" Wij maar denken dat we al aan die kant van de stad zaten!! Mooi niet dus! Onze eerste keer over de Harbour Bridge!! SUPERRRVET!!!! We stapte uit en liepen door de stad. Je ziet het nu toch heel anders als die eerste week toen we net in Sydney waren aangekomen! We wisten gelukkig nog prima de weg! :P

Eingenlijk hadden we 1 belangrijkste reden om zo snel mogelijk naar Sydney te gaan:

HET OPHALEN VAN ONZE POST!!! JEUIIII!!!!! En er lag veeeel op ons te wachten!

2 pakketjes met o.a knoflooksaus, drop, soep, kauwgom enz! LEKKERRR!!

En veel kaarten! Ook nog een paar KERSTkaarten! Haaha! Sorry mensen, maar we konden ze echt niet eerder ophalen!! We komen nu nog 1x in Sydney, en dat is dus rond half April, voordat we via Hongkong naar Bangkok vliegen! Dat word dus de laatste keer dat we post kunnen ophalen. Dus niets meer sturen over een maand ofzo want dat zullen wij nooit meer zien! :)  In Thailand enz hebben we geen post adres.. dusss.. :(

Iedereen superbedankt voor de kaartjes en de pakketjes! Er is niets leuker dat te ontvangen hierzo!! :D^O^   TOP!!

Na weer flink te hebben gewandeld gingen we naar de IMAX bioscoop!! Daar is het grootste 3D scherm ter wereld! We keken de film "Deep Sea!"

Jammer dat we in het omniversum in Den Haag precies dezelfde film hadden gezien, alleen dan niet 3D! Maar het was toch wel koel om dat 3D te zien.

Daarna zijn we gaan eten in de Irish Pub waar we 4 maanden geleden ook een keer hadden gegeten. Lekkerrr!!

Toen weer naar de camping gegaan, de wekker om 7:15 gezet en hier zijn we dan! Weer in Sydney, want er is nog veel meer te zien!!

Morgen een meeting met Harmen, die vannacht hier gaat aankomen!

Hij zit nog steeds in de puree doordat'ie is beroofd, dus we gaan hem even helpen! ;)

Hij heeft natuurlijk geen pasjes meer, dus waarschijnlijk stort hij zijn geld naar mij via internetbankieren, en dan eh.. nouja.. ga ik flink shoppen!! :P;)

Hihihihi!! Grapje!! Maar wel lache dat we nog even kunnen meeten voordat hij naar Thailand vliegt!!

Nou, wij gaan nog even de foto's uploaden (we hebben alweer gezien dat het hier weer zo traaaaag gaat... dus dat is fijn :() Maja.. check dus ff de foto's, schrik niet van onze witte huidjes, ennuhh.. tot snel maar weerrrr!!!

Wij zijn van plan zaterdagochtend richting Canberra te rijden!!

Nou, Bye Bye, Zwaai Zwaaaaiii!!!  xx Dani&Mike

Reacties 6

Suus 21-02-2008 20:44

Daaaaaaaaaan en Mike!
Jeetje Daan, ga je mij achterna met dat flauwvallen?? Haha.. Wel vet dat jullie nu eindelijk in Sydney zijn!
En ik zal maar snel opschieten dan met mn valentijnskaart voordat ie echt niet meer aankomt Komt goed!!
Have fun en we mailen/smsen!
xxxxx

sportlaanbewoners 22-02-2008 20:47

Daan en Co.
Alweer een poosje geleden dat je een berichtje uit de Sportlaan kreeg, maar we volgen je nog steeds. We staan er werkelijk van te kijken dat jij in staat bent om zo hard te buffelen in de druiventeelt en dan voor wat een geweldig uurloon!

Sportlaan bewoners 2 22-02-2008 20:54

We gaan weer verder. Marten kan zich niet voorstellen dat jullie zo goed verdienen. Je vader zal wel blij zijn dat in de supermarkt de lonen een geweldig stuk lager liggen dan bij de druivenplukkers in aussie .
Wij wensen jullie verder weer veel reisplezier en hopen weer tot het volgende sterke verhaal!

ursula koster 23-02-2008 19:21

wat een verhaal weer zeg!he daantje pas je wel een beetje op met dat flauw vallen enzo?rust maar lekker uit nu he!op naar de volgende story dikke kus urs

kelly en eman 24-02-2008 19:32

hee broertje en daan,

heb jullie verhaal weer gelezen, echt geweldig.
Mis je wel hoor, wordt eigenlijk wel weer tijd dat je thuis komt hahahaha.
Nou doe voorzichtig en we spreken elkaar snel weer dikke kus je zus en groetjes van Eman

reiny 05-03-2008 18:54

Hey!!!
ik kreeg van marten te horen dat ik ook weer is een keer een berichtje moest achterlaten ik was er pas mee bezig maar toen was ik bijna klaar en was mn accu leeg . Het is nog steeds heel leuk om jullie verhalen te lezen!
met mij gaat het ook goed. De afgelopen weken heb ik stage gelopen en vandaag was mn laatste dag. De stage was in rozenholm, maar niet op de verdieping bij oma maar beneden. Het was echt heel leuk! o, ja ik moet je van mn moeder nog bedanken voor de kaart, ze vond het echt heel leuk om een kaart helemaal uit australie te krijgen !
Weetje wat ik deze zomer ga doen?! met leny naar turkije vet hè!! ik heb er echt al veel zin in, we zijn nu steeds n btje aant kijken voor hotels enzo, lekker dicht bij t strand
Nou ik zal maar weer is gaan stoppen want ik heb vrijdag tentamen, dus ik moet nog ff leren Ik hoop dat ik het weer een btje heb goedgemaakt met dit verhaal en ik lees je verhalen wel weer!
xxreiny

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Sydney Central Backpackers, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer