De supervette Outback-tour! (en nu echt!)

Zo! :) Tweede poging! hihi!

Here we go!

Heeeey iedereen!!!

We zijn eergister teruggekomen van onze 3-daagse tour!

Wat hebben we een supervette tijd gehad daar! We werden 's ochtends 6:20 opgehaald.

We waren de laatste die opgehaald werden. De bus zat nu vol!

De tourguide van 26 jaar kwam ons tegemoet lopen en zei verrast: 'Oh! Tenminste nog ìemand die lache op deze vroege ochtend!:D'

Tsja.. we hadden er echt zin in!! ^O^  We stapten de bus in en het feest kon beginnen!

We waren totaal met 19 mensen, 1 gids en 1 jongen die gids wilde worden en dus met de gids mee moest om het een beetje te leren. De tour guide stelde zich eerst voor: 'Oke jongens.. de Dutchies zullen nu wel keihard gaan lachen maja..mijn naam is 'Dom'!'

Dat leverde natuurlijk later ook nog veel hilarische momenten op! ;)

Nadat hij zich had voorgesteld was het natuurlijk te verwachten:

'We gaan even het "vertel wat over jezelf in de mircofoon" rondje doen!' Great!

Ook moesten we met uitwisbare stift onze naam en waar we vandaan kwamen om het raam van 'Bob' schrijven! (Onze bus heette Bob:P) We hadden er 1 uit Israël, 3 uit Engeland, 2 Zwitsers, 1 Canadees, 1 Koreaan, 2 Fransen en natuurlijk weer genoeg Duitsers!

Onze eerste stop was bij een benzinepomp. Na een broodje en een plasje reden we weer verder. Om een beetje een indruk te geven hoe groot de Outback wel niet is: We kwamen na 6 uur rijden eindelijk bij Kings Canyon aan! Dom had ons al verteld dat de wandeling die we daar zouden gaan doen, meteen de zwaarste van de hele tour zou worden, mits je op de laatste dag de Uluru zou gaan beklimmen. We trokken onze wandelschoenen aan, jammer alleen dat Daan (aangezien ze de rest heeft weggegooid omdat haar bagage te zwaar was) alleen nog haar iets te kleine Nike's had! Auw! We begonnen meteen met de vrij zware klim van de 'Heart Attack Hill'! Het heet niet voor niets zo! Toen we boven waren aten we daar onze lunch op, terwijl we een supermooi uitzicht hadden over de Canyon. Die kleuren zijn echt zó mooi daar! Wauw!!

Toen we de lunch op hadden, liepen we verderdoor de Kings Canyon. Op een gegeven moment kwamen we langs een soort Oase, middenin de Canyon! Supergaaf!

Toen we weer bij de bus aankwamen reden we verder naar een tankstation. Een ijsje en weer een plasje later reden we door naar de plek waar we die nacht zouden overnachten.

Voordat we daar aankwamen gingen we nog hout zoeken voor het kampvuur van die avond! Eenmaal aangekomen bij de campingplek haalde we de swags (waar we in moesten slapen) van de aanhanger, maakten het kampvuur aan en gingen op de houtskolen van dat kampvuur koken! supervet! Na een heerlijk bord chili con carne gegeten te hebben dronken we nog een paar biertjes en kregen uitleg van Dom over hoe je hier naar de w.c moet. :P

Toen we net aankwamen vroeg er een meisje aan Dom: 'Waar is de w.c?'

waarop Dom antwoorden: 'Overal!' hahaha! Uiteraard geen w.c dus Dom vertelde ons dat er niets beter is dan lekker poepen onder de schitterende sterrenhemel. Wel vroeg hij onze behoefte te begraven en het toiletpapier na gebruikt vooral niet in het kampvuur te gooien. En als je een zaklamp mee nam, die vooral niet op de grond te leggen en in het licht te gaan zitten.. dat had hij al een paar keer meegemaakt, en dat was echt te ranzig! :P

Na deze heerlijke verhalen aangehoord te hebben doken we onze slaapzak in want we moesten er de volgende dag weer 6:00 uit. Met onze slaapzak moesten we in een swag gaan liggen, dat is ook een soort slaapzak waar je dan in ligt. We lagen op onze rug in de swag.. en keken omhoog.. en zagen de meest bizarre sterrenhemel ooit!! Je zag gewoon amper zwarte lucht, maar alleen maar sterren! Zo mooi hadden we had nog nooit gezien!

En dan over het geluid om je heen nog maar niet gesproken. Je hoort namelijk HE-LE-MAAL niets!!!! Hoe bizar is dat?! Meestal hoor je altijd wel wat, maar niet in de outback! Ongelofelijk!

De volgende ochtend werden we gewekt door Dom. Het ontbijt stond al klaar dus we konden gelijk aanvallen! :)  Na het ontbijt sprongen we in de bus en reden naar de Olga's!

Daar gingen we weer doorheen wandelen. Supergaaf! Je voelt je zo klein als je tussen die grote stenenachtige rotsen loopt! Na de Olga's reden we door naar het 'Cultural Centre'. Wandelschoenen uit en teenslippers aan! Daan had zicht tijdens de 7km lange wandeling door de Olga's een beetje zorgen gemaakt over haar 2 grootste tenen. Ze zaten toch wel èrg dicht tegen m'n schoenneus aan. Ze trok d'r schoenen uit, keek naar haar tenen, en zag dat de Olga's zich hadden verplaatst naar haar 2 grote tenen. Precies bovenop zaten 2 blaren die nog nooit iemand heeft gezien, ZO groot!! :N:-/

Waarom kopen vrouwen tòch altijd die te kleine(maar wel superkoele:P) schoenen als er geen maatje groter meer op vooraad is!?!? :-/

In het Cultural Centre kon je indrukken kon opdoen over hoe de èchte aboriginals geleefd hebben. Er lag ook een boek met brieven erin van mensen die spijt hadden dat ze jaren geleden de Uluru hadden beklommen en nu sorry wilde zeggen via die brief. Ook mensen die ooit een steentje van de Uluru hadden meegenomen en het gevoel hadden dat ze sindsdien ongelukkig waren, alleen maar tegenslagen en pech hadden en daarom het steentje terug stuurde naar waar het 'hoorde'! Appart om die brieven te lezen!

Toen we daar klaar waren was het toch eindelijk zover! We gingen het eerste kleine stukje om de Uluru heenlopen!!! Daan kon haar zenuwen bijna niet meer bedwingen toen we er bijna waren want..jaja mensen.. Daan heeft een Uluru-obsessie! :P

Toen we er aankwamen was het echt zooo gaaf!! We zagen de 'walk' die je kan doen, de Uluru op, maar die was die dag gesloten vanwege te harde wind, terwijl er amper wind stond die dag!! :s (Voor de mensen die het niet weten: Aboriginals willen niet dat je de rots beklimt uit respect voor hun..) Wij waren vastbesloten hem te gaan beklimmen maar vandaag was er geen tijd voor! Morgen was de grote dag! Dan mochten we erop! Goed.. nog 1 dag wachten dus! Deze dag hadden we er dus geeneens op gemogen vanwege de wind. We hebben een beetje het gevoel dat ze elke dag wel iets zeggen om dat ding liever dicht te gooien. de ene dag staat er teveel wind, de volgende dag teveel regen (hoewel dat niet vaak gebeurd:P) en dan is de walk weer dicht omdat het te warm is. Beetje jammer! We hoopte dat'ie morgen open zou zijn!!

Toen we een stukje langs de Uluru hadden gelopen kregen we allemaal uitleg en verhalen te horen van Dom. Even 1 leuk verhaaltje:

Waarom heet een kangaroo 'kangaroo'?

Jaren geleden was er een blanke Europeaan, die de dingen die nog geen naam hadden benoemen! Hij zag een kangaroo, liep naar een Aboriginal en vroeg hem: 'Wat is dat voor dier?' waarop de Aboriginal antwoorde: 'Kangaroo' wat in aboriginaltaal: 'Ik heb geen flauw idee' betekend! De blanke man kon uiteraard geen aboriginal taal, pakte zijn boekje en schreef: 'Kangaroo' in z'n boekje, en bedankte de aboriginal! ^O^

Is dat grappig of is dat grappig?! :D haha!

Toen we klaar waren met het eerste stukje om de Uluru reden we naar de parkeerplek om daar de o-zo-bekende zonsondergsang bij de Uluru te gaan bekijken!

We kwamen er aan en.. mensen.. wàt een drukte!! Bussen, bussen, bussen, auto's, auto's.. pffff!! We zochten een plekje op, en aten daar onze overheerlijke maaltijd bami terwijl we naar de zonsondergang keken! Een jongen uit onze groep had een functie op zijn camera zitten dat'ie elke minuut 3 seconden filmde! dat is echt een supervet filmpje geworden! Je ziet die Uluru zo van kleur veranderen! Wauw!! We hebben hem na de tour nog even opgezocht en wij zijn nu ook in het bezit van de supermooie filmpjes! Top herinnering!!

Toen de zon onder was reden we naar de enigste camping binnen 100km van de Uluru af.

dat het de enigste camping in de buurt is kan je wel merken als je hoort hoeveel de organisatie waar wij mee waren betaald om daar te staan! Namelijk maandelijks: 9500,-$!!

Geen fratsen! Pfff!! We zaten daar weer om het kampvuur, dronken biertjes en jaja..hier waren wèl w.c's en douches dus daar werd flink gebruik van gemaakt!! Daarna weer de swag in aangezien we er de volgende dag 4:45 uit moesten! :)

Die nacht was beter te doen dan de eertse qua temperatuur. De eerste nacht hadden we wel een paar rillingen gehad, maar de 2e nacht totaal niet. (Of kwam dat doordat we de eerste nacht op een plek stonden met slangen,spinnen,schorpioenen,dingo's en ga zo maar door!Brrr!) We hadden 15 minuten om alles te doen 's ochtends want we gingen naar de zonsopgang  van de Uluru en daar moesten we natuurlijk wel optijd zijn, want de zon wacht niet even een half uurtje op ons! We reden weer richting de supervette rots, en we kergen een keus van Dom. Of naar de zonsopgangplek gaan en precies hetzelfde als de dag ervoor bij de ondergang zien (doe de rots van kleur veranderd) met ALLE bussen en auto's en AL die mensen! Of naar de plek van gister gaan (de zonsondergang plek) waar we dan dus waarschijnlijk als enigste zouden staan, en de zon links naast de Uluru zouden zien opkomen! Duidelijk! Iedereen koos de tweede en we stonden inderdaad bijna als enigste (op 1 andere bus na) op die parkeerplek! Hoe supervet! de jongen uit onze groep naakte weer zo'n supervet flimpje (die wij dus nu ook hebben) en iedereen maakte foto's als een malle! supermooi!! Bizar om te zien!!

Daan had ondertussen al goed opgelet hoe het was met de wind die dag. Nou.. amper wind! Dat zag er goed uit voor de 'Uluru-climb'!

We reden weer naar de Uluru en.. hoe dichter we erbij kwamen.. hoe beter we het "pad" konden zien waar je de Uluru op kan klimmen.. niemand..helemaal niemand was bezig met de heftige klim, terwijl normaal gesproken honderden mensen per dag het doen, en dan natuurlijk vooral 's ochtends! Opeens knalde Bob Marley door de speakers en hij zong: 'Don't worry,everything is gonna be allright' Daan vatte dat op als een teken dat de klim wel open zou zijn. Hij ging vast pas 7 uur open! We waren gewoon wat vroeg! ;)

Toen we het terrein opreden begon Dom al: 'Helaas jongens.. de klim is niet open! Het waait te hard' WAAAAAAAAAAT?!?!

Wat een tegenvaller!! We mochten er niet op! Dat was echt jammer!! :(

Dus moesten we eromheen lopen. Dat was ook supervet natuurlijk want, ten eerste dat kon op teenslippers!!!:Y^O^ en ten tweede: hoe supergaaf is het om nu eindelijk bij die grote rots te zijn er er helemaal omheen te lopen (7km)

Wel gek.. we hadden zo lang naar plaatjes gekeken voordat we weg gingen.. en dan opeens sta je er zelf naast, kan je hem aanraken, en zelfs een kusje geven!:-d (ja sorry jongens, dat moest even hoor!!;)) We deden er 1:45 over, maakten veel foto's en filmde de wandeling! Het was een onvergetelijke dag! TOP!! Wauw!

Daarna weer de bus in om terug te gaan naar Alice Springs. Maar niet voordat we nog een ritje hadden gemaakt op een kameel!! Toen we nog een uurtje moesten voordat we bij Alice Springs waren stopte we bij een kamelen-farm en sprongen op een rug van een kameel! WOOOW!!! HOOOOG!!:Y We deden een ritje.. superlache! Op het laatst ging hij rennen! WOOOOWW!!! We hebben super gelachen! Maja.. dat hebben jullie vast al op de foto's gezien! Het was een supertour, met een supertoffe gids! (jaja meiden: hij was leukkk!!:Y)

We hebben echt gelachen!! Top!! We werden afgezet bij ons hostel, hadden 2,5 uur om ons op te frissen en hadden daarna weer in de bar afgesproken waar we nog met elkaar zouden eten ennuh.. drinken. :P

Het werd een superleuke avond!! We zetten nog ff 3 nieuwe foto's in het album van de avond in het cafe. Niet schrikken van de kwaliteit want het is met Dani d'r camera genomen en daar zetten we nooit foto's van op de site. Dat is onze uitgaanscamera! :P Die van Mike is te mooi en groot om mee te nemen naar zulk soort gelegenheden. Maja.. dan kunnen jullie de groep nog ff zien.. en Mike en Dom enzo.. :P

Voor de mensen die teleurgesteld zijn in Daan omdat ze maar niet terug smst:

Beltegoed is op en ik haal geen nieuwe meer hier in Aussie! :D Ik koop ik Thailand een nieuwe sim, en dan zet in het nummer wel weer op de site!

Raar idee dat we over 5 dagen in Thailand zijn maar we hebben er zooooveel zin in!!

We gaan nu het verhaal opslaan.. als'ie het niet doet geven we het op! hahaha!

We spreken jullie in Thailand weer!!

Morgen de laatste tour door Aussie! Jeuiii!! ^O^!!

Kussie, Dani en Mike :L:

Reacties 6

Steve (B)Ier 07-04-2008 09:29

Ik heb geen "kangaroo" wat ik moet zeggen!

Steve 07-04-2008 09:33

Mooi verhaal weer jongens. Is het niet een idee om wat windmolens te bouwen op de Uluru als er zo veel wind is?! Groetjes, Stevie

Suus 07-04-2008 20:30

DAAAAAAAAN! (en MIKEEEEE!)
Vet verhaal weer!! Ben blij dat jullie het overnieuw hebben getypt Ook echt een cool weetje dat van die kangaroo!
En misschien maar beter dat je die Uluru niet hebt beklommen met je te kleine Nikes hihi..
Hoop dat we binnenkort weer kunnen webcammen, want vond het echt leuk om je weer te zien!!
Kus!

harmen 07-04-2008 21:05

heeeeey Danusss en mikieee! vet cool he de outback! hoe zit het dan met de vliegen? ik krijg hijmwee als ik op jullie site kijk! Geniet van de laatste dagen en let op je spullen in Azie. als je land in Bangkok... neem een taxemeter want ze naaien je waar ze je naaien kunnen! have fun en ik kijk uit naar jullie volgende verhaal!!! xx har

harmen 07-04-2008 21:08

was het nou hijmwee of heimwee... je gaat dingen vergeten he als je lang weg ben geweest en suus ik wil ook wel ff met je webcammen hoor

mauz 12-04-2008 10:37

HAve fun, ik ben over 2 maanden in Azie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Annie's Place, Alice Springs

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer