Onze eerste avonturen in Thailand!

Daar zijn we weer!! Even lekker (en goedkoop) gegeten en nu weer verder typen, anders raken we achter!;)

Eerst even het vorige verhaal lezen als je die nog niet gelezen hebt hooooor!:P

Thailand!!

We kwamen aan en moesten een taxi hebben. We liepen naar buiten en BOEM... we knalde zo tegen een muur van ongelofelijke hitte op! JAKKES!!! Wat smerig! En de verhalen van iedereen zijn waar: je word door al die Thaise ukkies belaagd!! Iedereen wil je in zijn taxi of TukTuk hebben! De eerste man wilde ons voor 900 Baht wel naar ons motel brengen. Nou nee bedankt! Uiteindelijk zijn we ergens anders met de taxi-meter aan voor 400 Baht naar ons motel gebracht. Geweldig om te weten dat je gewoon nòg genaaid ben qua prijs maja.. het bloedheet, je wil weg van die choas op het vliegveld enz, dus dan is 8,- euro nog wel prima!;)

We kwamen aan, en na een koude douche gingen even dè straat van Bangkok in om even rond te snufellen.

We kwamen aanlopen en je ziet het meteen al: chaos!! Druk druk druk, tuk-tuk's die bijna over je tenen heen rijden, iedereen die zegt dat hij/zij de goedkoopste is en dat je nou echt iets moet kopen want morgen zou alles dicht zijn! Alles dicht? Hoezo dat nou weer? 'Happy New Year, Yes!' Huh? Ohja! Das waar ook! Hier hebben ze half April oud en nieuw! Hoeveel dagen is alles dat dicht? Wat? Vijf? Nee he.. wij komen weer is ergens aan hor!

We werden gewaarschuuwd voor de 'Water-War' met emmers en waterpistolen. Je moest je spullen in plastic tassen doen anders werd het zeiknat. Oke.. dat zal ook wel weer meevallen dachten we, maar bedankt voor de tip.:)

De volgende dag gingen we even met de tuk-tuk naar een markt die wel open was. De man van de tuk-tuk wilde ons daar voor 200 Baht naartoe brengen, of voor 150 Baht maar dan moesten we wel 1x uitstappen, een winkeltje inlopen, een beetje rondrijden, en 'only buy if you like', en dan terug lopen naar zijn tuk-tuk, zodat we verder konden rijden naar de markt. Als wij dan namelijk in dat winkeltje stappen krijgt onze tuk-tuk chauffeur tankbon van de eigenaar van de winkel zodat hij met korting kon tanken! Nou vooruit dan maar, wij het winkeltje in. Meteen werd er met man en macht Mike geprobeerd een pak aan te smeren. We vluchten zo snel we konden weer naar buiten, waar onze vriend de chauffeur met een dikke smile op zijn gezicht op ons zat te wachten! Zijn tankbon was in the pocket, en wij mochten voor 50 Baht minder (=1 Euro) met de tuk-tuk mee! Jeuiii!^O^

We stopten ook even bij het Tourist Information Centre, om info te vragen over een trekking op olifanten. Meteen kregen we een stoel onder onze kont geschoven en heerlijk koud water voor ons neus.

Het meisje die ons een trekking probeerde te verkopen had hem zelf ook gedaan en had haar eigen foto album mee om mensen te laten zien wat het inhoud! Haha! We zouden de eerste dag een eindje lopen naar een waterval, en een olifanten-trekking doen. De tweede dag een langere route lopen naar een andere waterval en de derde dag zouden we gaan bamboe-raften. Klonk goed! We maakte een deal incl. trein naar Chian Mai en 5 nachten in een motel ergens.

De dagen erna waren vreselijk! Het feest was begonnen met de waterpistolen, emmers ijskoud water en 1 of andere kleisoort die ze op je gezicht smeren! De eerste dag was wel lache.. tweede dag word ververlender.. en de derde dag raak je echt geiriteerd, om nog maar niet over de dagen daarna te spreken. Je kan gewoon serieus NIET meer over straat!!! Je word helemaal zeikes nat gespoten en gegooid en compleet ondergesmeerd want heel Thailand staat op de staat. Jong en oud met tuinslangen.. helemaal gek!! Je kan niets meenemen want het word hoe dan ook toch wel nat. Nee.. niet grappig.

De dag dat we de nachttrein moesten pakken voor onze 15-uur lang rit besloten we er naar om 11:00 's ochtends al

heen te gaan met de taxi want 's middags werd het water gooien echt te bizar, en dat kan echt niet met bagage! Daar stonden we dan. 's Ochtends al op station terwijl we 19:30 pas onze trein moesten hebben.

Gelukkig konden we onze bagage ergens op slot neerzetten en konden we een supergroot winkelcentrum in. Dat was vlakbij. Na daar de hele middag rond geslenterd te hebben gingen we terug naar het station, wachten nog 3 uur en stapten in de trein. Een uur van tevoren konden we gelukkig al naar binnen.

2 leuke stoeltjes die je kon omklappen naar een bed, met daarboven nog een bed stonden op ons te wachten!

We konden gewoon bier enz bestellen. We hadden een lekker ritje, ging vrij snel en om 11:00 kwamen we aan in Chiang Mai. We werden opgepikt door een jongen die ons naar ons motel bracht. De kamer was goed te doen!

De volgende dag was het zover: trekking!! :D

We waren met nog 1 Engelse jongen uit ons motel, en gingen nog een paar andere mensen ophalen.

2 Nederlanders, 2 Zuid-Afrikanen en 2 Canadezen. We reden eerst naar de olifanten. Voor 20 Baht konden we een hele tros van +-20 bananen kopen en die konden we tussen het lopen door aan de olifant geven.

We klommen op de olifant en daar gingen we.. hobbel hobbel! Onze olifant had nog geen 5 meter gelopen, of die oergrote slurf kwam al richting ons, zovan: 'Geef me nu maar even een banaantje, anders verzet ik vandaag geen poot meer!!!' De banaantjes vlogen erdoorheen. En heel bizar maar toen onze tros op was, vroeg hij ook niets meer! Wat een geheugen! Ze weten precies hoeveel ze kunnen krijgen! Hahaha! We liepen door een bossige omgeving maar zo mooi was het eigenlijk niet. In ieder geval alles behalve een jungle!

Om op de olifant te zitten was erg leuk, maar toch ook wel zielig. Als hij een andere kant op wilde of niet door liep kreeg hij een ijzere pook in z'n oor. De andere olifanten stonden vastgeboeid aan de kant. Hmm..

Foto's van ons op de olifant moeten we nog toegemailt krijgen van groepsgenoten. Die zullen jullie later wel zien!

Daarna liepen we 1,5 uur naar een waterval. Daar konden we zwemmen en dat was erg prettig na dat best vermoeiende stuk lopen. Na de waterval was het nog een keer 1,5 uur lopen naar het 'dorpje' waar we zouden overnachten! Toen we daar aankwamen was het wel even schrikken. Heel bizar om te zien hoe die mensen nu nog leven!! In houten hutten met van die fijne franse hang wc's! (mikken op de gok)

We aten er lekker rijst en 's avonds deden we wat spelletjes. Zoals je op de foto's al kon zien was Daan met 1 spelletje aardig de L#L! Als je verloor kreeg je met roet de letter 'P' op je gezicht, als je nog een keer verloor een 'I' en als 3e keer een 'G'. Dan was je dus een PIG!! gelukkig bleef het bij 'PI' en werd het Zuid-Afrikaanse meisje de 'PIG!' Onze gids was erg grappig. Met stomme uitspraken als: 'No joke, no fun, no fun, no baby' en 'Never try, never know' was hij de hele avond erg grappig. We sliepen die nacht in een grote hut op palen. Met z'n alle in 1 hut. Was erg leuk. Zodra 1 iemand zich in zijn slaap omdraaide kraakte en schudde de hele hut.;)

De volgende ochtend was het zover! 17 April! Dani was jarigggg!! :D

Er werd gezellig gezongen en het was best gezellig. Toch was het vooruitzicht op de verdere dag niet best want we zouden die dag naar een waterwal moeten lopen en de rest van de dag alleen maar een eind lopen naar het dorpje waar we zouden overnachten. De volgende dag zouden we pas gaan waterraften.

Maar waar waren we nou achter gekomen? De meeste mensen uit onze groep hadden een 2 daagse trip! Die gingen op Dani's verjaardag bamboe-raften en daarna terug naar hun motel. Wij hadden een 3-daagse trip waar het enige verschil mee was dat je in de 3-daagse trip veel meer moest lopen. Pfff!!

Ondertussen was Daan behoorlijk depri aan het worden van de gedachte die dag alleen maar in de hitte te moeten lopen, niet echt haar verjaardag kon vieren, geen telefoon te hebben enz..

Daan ging naar de gids en vroeg of het mogelijk was dat wij ook met de 2-daagse tour mee konden vandaag. Toen de Engelse jongen van ons Motel dat hoorde wilde hij ook niets liever! Wij waren namelijk allemaal niet geinformeerd over de keuze tussen een 2 of 3 daagse tour! De gids vond het prima en Daan leefde weer een beetje op.:) We liepen met z'n alle naar de waterval en daar splitste de groep. De gids en de 2 Nederlanders gingen verder op 3-daagse tour, en de rest ging met een andere gids bamboe raften en terug naar 'huis'!

Toen we bij het bamboe-raften aankwamen dachten we: 'oke.. leuk..al die bamboevlotjes enzo! Dat word wel leuk!'

We stapten samen met het Zuid-Afrikaanse stelletje op het lange vlot, en daar gingen we. Een Thaise jongen stond voorop en stuurde ons door de rivier, terwijl wij op onze gat op het vlot zaten.

Het water van de rivier was echt SUPER-ranzig! Zo smerig hadden we het nog nooit gezien! Bah!

Terwijl we verder voeren over de rivier (er was nix 'rafting' aan) dachten we allemaal maar 1 ding: we willen eraf!!

Onderweg kwamen we ongeveer 8 winkeltjes aan de zijkant van de rivier tegen die chips, drinken enz verkocht. Overal waar je keek zaten Thaise mensen te zuipen en al het afval uit die winkeltjes in de rivier te gooien.

Wat een vervuiling! Niet te geloven! Mensen weten niet wat ze hun eigen natuur aandoen!! Het was zoooo ranzig!!

Eens maar nooit weer!! Ook werden we helemaal zeiknat gemaakt door iedereen die daar zat. Sommige hadden ijskoude emmers met water die ze dan over je heen gooide. En wat vonden ze zichzelf grappig!

Je voelde je echt een rat in het riool! Wat ranzig zeg!! Toen het eindelijk was afgelopen hebben we ons zelf ingesmeerd met anti-bacterieël spul en sommige kleren die we aan hadden weg gegooid. Nee.. was echt niet leuk!!!:(

Daarna eindelijk terug naar Chiang Mai! Toen we daar aankwamen konden we gelukkig wel terecht in het motel waar onze bagage stond! Daan vloog naar haar mobiel, en na een heeeerlijke lange douche en een aangenaam (gewoon zittend) toiletbezoek gingen we een leuk tentje zoeken om uit eten te gaan. Toch nog een beetje verjaardag vieren. Nogmaals: volgend jaar zorg ik echt dat ik thuis ben, want ik vond het echt vreselijk!:(

We hebben net een vlucht geboekt naar Phuket. Overmorgen vliegen we daarheen. We zijn echt even toe aan 2 weken alleen naar strand zon en zee. Helaas keek Mike net op de weersvoorspelling en zag in ieder geval de eerste week alleen maar regen dus het zit ons weer lekker mee! Vind iemand het bezwaarlijk als we eerder terug komen? ;)

Nou.. we gaan er weer vandoor! Hoop dat jullie de foto's leuk vonden!

Nogmaals thanx voor alle felicitaties! Jullie (en Mike natuurlijk!) zorgden ervoor dat het toch nog een beetje leuk was!:)

Tot de volgende keer maar weer, lieve mensen!! ~xXx~ Ons

Reacties 6

leny 18-04-2008 14:19

He daan! Gefeliciteeerd!!! beetje laat maar beter laat dan nooit! xx

Jeroen 19-04-2008 15:06

Wat een barre tocht, er gebeurt wel altijd wat haha

Nog een voordeel als je je verjaardag thuis viert: kado's!

ursula 20-04-2008 18:07

hoi lieve daan.nog van harte he meisie!!! wat een verhaal weer!!dikke kus urs

Ida & Peter 21-04-2008 19:47

Hoi Dani,

Nog gefeliciteerd he. Enuuuh, volgend jaar weer feest..........bij jullie op het dakterras... met emmers koud water, speciale klei en wat jij nog meer wilt

Groetjes,
Ida & Peter

mauz 24-04-2008 07:34

hebben ze daar wel een subway? Ik ben al bang als ik er alleen heen moet, dat wordt wat. MAar ja, gewoon op zijn amsterdams doorlopen en alles en iedereen negeren. Groetjes en x uit perth

Suus 25-04-2008 19:36

Klinkt allemaal weer helemaal super!! Btje jammer van die tas hahaha
Toch nog even gezongen voor je verjaardag! Ookal was het een dag daarna.. Maar ja je was toch slaperig dus misschien heb je het niet eens gemerkt Hihi.
Nou have funnnn! En koop niet teveel he
xxxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Smile House I, Chiang Mai

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer