Laatste week Australië en Northern Territory!

Jaja!! Hier dan alweer het laatste verhaal! 

We waren gebleven bij Kakadu National Park. 25 Dollar per persoon, entreebewijs aan te schaffen in de winkeltjes in Kakadu. Wij aangeschaft, staat er op het briefje: dit entreebewijs goed bewaren en als dit gevraagd wordt aan de ranger laten zien. Nooit een ranger tegengekomen natuurlijk. 50,- Dollar kwijt aan niets. Hadden we nooit moeten doen.. maja! Kakadu is 25.000 km2 groot!! Dit is zo bizar!! Je rijdt uren lang en nog ben je in hetzelfde National Park. We hebben een aantal look outs bekeken, waar je niet vele kilometers voor hoefden te lopen. Met dik 35 graden is dit niet te doen! (Lucky Dani! Voor degene die het nog niet weten: Dani is niet zo gek op lopen in de hitte! Na 3 stappen begint ze met klagen en houdt niet meer op.. en dan duurt zo’n tocht lang hor!!) De uitzichten waren best mooi.

Die middag gingen we met een krokodillen-toer mee! Dat was superdik! Veel verschillende soorten dieren gezien. Volgels, vissen en natuurlijk veel krokodillen. Toch gaat er altijd wel even een ‘Wat als deze boot zinkt?’ door je heen. ;)  Omdat het zo heet was gingen we daarna meteen opzoek naar een camping, in de hoop dat deze een mooi zwembad had. De gevoelstemperatuur was die dag 40 graden geweest, hadden we ons laten vertellen, dus we wisten niet hoe snel de zwemkledij aan moest trekken en we het zwembad in moesten springen . Toen we het zwembad zagen, sprongen we een gat in de lucht!!! WAT EEN GROOT, MOOI DING!!! En nog een redelijk groot bad met bubbels eraan vast! Dit was voor ons die middag echt even de hemel op aarde!

Die avond aten we daar in de bar. Heerlijk en gezellig! Toen het bedtijd was, merkte we van tevoren al op dat er weer veel muggen zaten. Kak!! Dan konden we de schuifdeur van de camper niet open houden! We poetsten onze tanden en sprongen ons huisje op wielen in. Dezelfde seconde nog, sprongen we er weer uit!!! WAT EEN SAUNA!! Stonden we dan.. buiten, waar de muggen ons kapot staken, naast onze sauna camper!! We bleven nog even buiten zitten in de hoop dat het afkoelde. Nou mooi niet dus! Mike deed weer de vogeltjesdans, Dani sprong in het rond en de camper? Die bleef gewoon +- 26 graden! Na een tijdje de muggen getrotseerd te hebben doken we toch maar weer in de camper.

 Dani:

‘Gewoon stil blijven liggen Mike, anders krijg je het alleen maar warmer.’

Mike: ‘Ohh Daan, ik word echt PARRA!! Ik trek dit ECHT niet!!!’

D: ‘…’

M: ‘Ik hoor een mug!! Doe het licht aan!!’

D: ‘ok’

M: ‘Sssst!! Stil!! Ik hoor’m!! *BAM!!!!*  Yesssss!! You f#cker!! Lekker voor je!!’

D: ‘Ga nou maar weer liggen en windt je niet zo op! Nogmaals: daar krijg je het alleen maar warm van’

M: ‘Jaja!’    …………………………………………. ‘LICHT AAN, LICHT AAN, LICHT AAN!!!! Ik hoor er weer 1!!!’

D: ‘IK OOK!!!’

M: *PATS*BAM*  ‘YESSS!!!! Ik had’m!!’ 

D: ‘DAAR!! DAAR!! DAAR BIJ HET LAMPJE!!!!’

M: *KLATS*BEM*POF* ‘

Toen we ze allemaal hadden gedood, trokken we het echt weer niet van de hitte en sprongen we weer even de camper uit om een klein rondje te lopen. Daarna weer de camper in. We hebben van alles geprobeerd; raam open en de handdoek voor het raam. Maar dat scheelde amper wat aangezien die handdoek dik was. 1 van onze linnen slaapzakken kapot gescheurd en die voor het raam gehangen. Ook dit hielp niet en de muggen kwamen gewoon weer binnen. Mike was bijna in de camp kitchen gaan liggen, aangezien die afgezet was met gaas en er dus geen vliegen en muggen naar binnen konden. ‘zullen we dan in de douche gaan liggen?’ de meest desperate ideeën kwamen bij ons boven borrelen. We waren echt ten einde raad.

Ik denk dat we serieus 30 muggen van het leven hebben beroofd!! Ons hele plafond van de camper is bezaaid met muggen! Wat hadden we een spijt dat we niet gelijk aan het begin een ventilator hadden gekocht!! Maja, toen was het nog 5 graden ’s nachts en was een ventilator het laatste waar we aan dachten! Na uren lang getob zijn we toch nog even in slaap gevallen. ’s Ochtends werden we aardig gaar wakker. Snel douchen en weg! Die douche was koning!! We reden weer verder en kwamen voor de zoveelste keer een stel uit Zwitserland tegen die we ook overal tegenkomen. Ze haalde de camper tegelijkertijd met ons op, daarna kwamen we ze tegen bij de Pinnacles, nog een keer bij een tankstation, en nu alweer een aantal keer in Kakadu. Echt zo leuk!

We checkten nog een paar look outs, aboriginal rock art en besloten nadat we een redelijk beeld hadden gekregen van Kakadu, 220 km terug te rijden naar de snelweg en een camping te zoeken. Maar niet voordat we in Jabiru hadden gezocht naar een ventilator voor het laatste weekje. FINALLY!!!! GEVONDEN!!! Wat een heerlijk vooruitzicht hadden wij!!  

We reden richting Darwin en  wilde er nog 2 dagen over doen. Maar wat waren we moe van die nacht zeg! =(   Opeens kwamen we langs een jumping-crocodile tour! Het was 12:52 en 13:00 zou er 1 gaan! We sprongen uit de camper en vroegen of we nog mee konden. ‘No worries, mate!’ En zo zaten we 15 minuten later op het water! Deze tour was nog spannender dan die in Kakadu! En nog een stuk cheaper ook! De boot had 2 verdiepingen. Wij gingen naar boven. Daar gingen we… op zoek naar krokodilletjes die trek hadden in een stukje vlees. Al snel kwam de eerste een kijkje nemen. Er werd een stuk vlees aan een touw gebonden en dat touw weer aan een lange stok. Die zwierde over het water heen, en als de krokodil sprong om het stuk te pakken, werd het eerst een keer of 3 voor z’n neus weggetrokken om mensen leuke foto’s te laten maken van een zo hoog mogelijk springende croc. Hoe sneu eigenlijk! ;)  Die beesten zijn echt mega! We kunnen wel spreken van een onverwacht geslaagd tourtje!  =)

Na die tour reden we door richting Noonamah om hier een camping te zoeken. We vonden er 1 die langs de snelweg achter een benzinepomp lag. Mike kreeg 5 mega mango’s van een vrouwtje die daar op de camping stond en mango’s plukte. WAT zijn DIE dingen lekker zeg!! Kom maar op met die vitaminen! De volgende dag kwam er vroeg in de ochtend tijdens het tanken een man naast ons staan met z’n bakkers- vrachtwagen, draait het raam open en gooide 2 zakken vers brood bij ons naar binnen, zei niets en reed verder. Huh? Wajooo! Thanx!! Nu op naar Litchfield! Daar hadden we supergoeie verhalen over gehoord! Alle mensen die we erover hebben gesproken zeiden dat het beter was dan Kakadu! ..met recht waren we dus erg nieuwsgierig.

We kwamen er aan en niets bleek minder waar! Het grapje ‘Kakadu? Kakadon’t!!’ werd werkelijkheid! (Geen slecht woord over Kakadu overigens.. dat het voor ons iets wat tegenviel kwam vast omdat veel watervallen daar nu droog stonden en je zonder 4x4, tourtje of vliegtuig de allermooiste dingen niet kunt zien.. ) Litchfield daarentegen was zwaaaar de bom! Wat een National park was dat!! DIT wilde we zien!!! Watervallen!!!!! En het mooiste: je stapt de auto uit en loopt maximaal 500 meter en je bent bij de mooiste watervallen ooit! Dan rij je weer zo’n 15 km verder en hoppa, weer 1, enz enz! Hier kwamen we helemaal aan onze trekken!!

Na de halve dag onder watervallen te hebben gelegen en van rotsen af te zijn gedoken, reden we naar Berry Springs. Daar vonden we een camping met krokodillen, een zwembad, Jack Daniels en koud bier. Want some more? De krokodillen werden om 17:00 gevoerd, en daar mochten de mensen die op de camping stonden mee helpen. Stonden we dan, met halve kippen in ons handen. Onvoorstelbaar hoe hard die bekken dichtklappen. Naast ons op die camping stond een caravan met 2 (blaffende) hondjes! Dani fantaseerde hoe ze die nacht de camper uit zou sluipen, die 2 hondjes aan hun staartjes zou meeslepen en voor de krokodillen zou gooien. Het is zo’n dierenliefhebster!

De volgende dag gingen we naar een wildlife park. Hier hadden we erg veel zin in. Eindelijk veel kangaroos … dachten we. 8:30 ging het park open en 8:28 stonden we trappelend als een stel kleuters voor de deur. Als eerste naar de pelikanen. Die werden gevoerd. Dat was wel grappig. Daarna wilden we naar de kangaroos. Wij het verblijf in, zoeken, zoeken, zoeken.. niets!! Nouja, uiteindelijk kwam het er dus op neer dat er helemaal niet zoveel kangaroos waren in verhouding met de grootte van het park. Het park was mega groot en er waren iets van 14 kangaroos. Tsja.. probeer die maar eens te vinden. Gelukkig kwamen we er nog 1 tegen met een kleintje in zijn buidel. Maar voeren konden we wel vergeten. Omdat het park zo immens was en je je een ongeluk liep om ook maar een paar dieren te zien waren we het sneller zat dan verwacht. De mensen die er werkten waren super leuk en het park was ook echt mooi verzorgd, maar gewoonweg te groot voor het aantal beesten. #fail

We sprongen weer in ons campertje Chubby om naar onze eindbestemming te rijden: DARWIN!! Dat was nog maar 40 km rijden. We kwamen bij een camping aan. ’36 Dollar’. We hadden niet echt een goed gevoel bij deze camping. Op naar de volgende. ’34 Dollar’ plus een korting die we standaard kregen bij een camping van deze branche, via het bedrijf waar we de camper gehuurd hadden. Dus dat werd 30 Dollar per nacht! Mooi! ;)  We boekten er 3. Die 3 dagen vlogen voorbij. Paar uurtjes zwembad, paar uurtjes strand, paar uurtjes shoppen. Het was zo heet dat we helaas geen hele dag op het strand konden liggen. 

Woensdag moesten we de camper inleveren. Dat betekenden grote schoonmaak in de ochtend. Alles leeg, vegen, soppen en daarna naar de wasstraat. Daar gingen al onze sporen van de westkust.. ze stroomde weg door het putje. Binnen 5 minuten blonk hij weer als vanouds. Ook nog wel even lachen was dat we 1 raampje op een kiertje hadden laten staan. Heel de stoel nat.. oeps! 

‘Hoelang hebben we nog voor hij ingeleverd moet zijn?’

‘1,5 uur’

Tegelijk: ‘Dan gaan we nog wel even naar de Mac, kan die stoel ff opdrogen’  ;)

 Na ons pancake ontbijt bij de Mac reden we naar Travellers Autobarn en terwijl we door de poort reden, gaf de meter 6000km aan! =D  Wooot! Alles was oke dus we namen afscheid van ons campertje en liepen naar ons hotel. Daar stalde we onze tassen want we mochten natuurlijk pas 14:00 de kamer in. Hop, naar het strand. Toen we de kamer in mochten bleek het een supermooie te zijn! Seaview, waar Mike nog zo voor gestreden heeft. (Het werd ontkend dat we dat hadden, maar het stond toch echt in de bevestigingsmail… moet je net Mike hebben…!!)  

Darwin bevalt ons top! We hadden niet altijd goede verhalen gehoord over deze stad maar als het aan ons ligt blijven we hier nog een paar weken. Heerlijk! De avonden in de stad worden hier goed besteed! ;)  Superveel leuke en gezellige backpackers. Er zijn hier ook zoveel Duitse backpackers! Pfff! Aan ons wordt in winkeltjes ook vaak gevraagd: ‘Are you from Germany?’ ‘WAT??? EXCUSE ME?!?!?!?!’  ‘Ja, jullie taal klinkt hetzelfde!’ ‘Nou, zeker niet, vriendelijke vriendin!!’

 Ohja, gisteravond hadden we ook weer iets mafs. We gingen bier en Breezers halen, normaal gesproken loopt Mike alleen naar binnen en koopt alles maar Dani besloot dit keer even mee te lopen. Ze besefte dat ze geen ID mee had en dus ging Mike met alles in de rij staan. Toen hij aan de beurt was liet hij zijn ID zien. Opeens vroeg de man achter de kassa: ‘Mag ik die van jou ook even zien?’ En hij wees maar Dani.

D: ‘Waarom? Ik koop toch niets?’

‘Nee maar jullie zijn hier met z’n 2e dus ik wil hem van jou ook zien!’

D: ‘Maar HIJ koopt het en hij is 26.. ik zie het probleem niet?’

‘Sorry mate, dat zijn de regels; als je jonger dag 25 lijkt moet je ID laten zien!

D: ‘MAAR IK KOOP NIETS’            

‘sorry mate!’

D: ‘Ik heb geen ID mee. Mag hij dan ook niet alleen dat bier kopen? Zet ik die Breezers voor mij terug’

‘No mate…’

D: ‘Oke.. en als ik buiten was blijven staan of naar buiten was gegaan?’

‘Dat zou wel gewerkt hebben’

AHHHHHHH!!!! PFFFF!!!! Wij dus maar weer Dani’s ID gehaald.. en het bier en de Breezers betaald. Wat een maffe regeling zeg! Onvoorstelaar!!

Gisteravond onze laatste officiële avondje van de vakantie. We liepen het hotel uit om naar de markt te lopen toen er een driewieler-fiets met achterbank (soort tuktuk maar dan een fiets)naar ons toe kwam rijden of we een lift wilde. ‘Zijn jullie Nederlanders?’ Haha! Die gast huurde die fiets en probeerde op die manier geld te verdienen! Dus wij bij hem achterop richting de markt. De radio op zijn fiets ging keihard aan en onder het genot van het nummer ‘alles is liefde’ reden we op ons gemakje tussen de auto’s door richting de markt. Superleuk! Op de markt aten we overheerlijke chinees, en bekeken de kraampjes en het straattheater. Het viel ons op dat de sfeer echt superrelaxed was!! Daarna naar het hotel om de tassen in te pakken. Mike was na 10 minuutjes klaar, Dani na een uur of 2!

 Vanmorgen nog even lekker 2 uurtjes naar het strand. En nu zitten we hier uitgecheckt en wel in het hotel. Zo nog even een middagje naar de shoppingmall, dan 20:30 de shuttlebus naar het vliegveld. We vliegen om 00:45 naar Sydney, een vlucht van 4 uur! Dan komen we daar incl het tijdsverschil om 7:30 in de ochtend aan. Dan is het tijd uitzitten op het vliegveld. Gelukkig hebben ze er een Subway en Starbucks! =P  Daarna vliegen we rond 15:00 naar Hong Kong, een vlucht van 9 uur. Dan nog 1 vlucht richting Amsterdam van 11 uur. En dan is het mooie sprookje weer voorbij.

Zondag hopen we door de familie Wolve opgehaald te worden, en dan op naar Aalsmeer voor nog een bakkie met beide families. Moehwhaha!!  Met of zonder mergpijp, THAT’S the question!! ;)  Kunnen we gelijk alle filmpjes van Defqon laten zien!! =P   

Bij deze iedereen bedankt voor de leuke berichtjes die we kregen. Leuk dat de verhaaltjes weer werden gewaardeerd. Voor ons voelde deze trip weer een beetje als thuiskomen, hoewel de verschillen enorm zijn tussen Oost en West Australië. Australië, see you next time!! <3

Tot snel iedereen!! xx

Reacties 6

Ellen 14-10-2011 09:04

Zo zie je maar, smaken verschillen. Ik vond Kakadu helemaal te gek, Litchfield wel aardig. Wat een gedoe altijd met je ID he in the NT? Deze 50-plusser moest ook haar ID laten zien toen ze bier ging halen voor die backpacker!!! Je bent even met stomheid geslagen.
Nou, het zit er weer op voor jullie. Zondag weer terug in het koude kikkerlandje. Ik heb genoten van jullie verhalen.

Marjan en Aad 14-10-2011 12:35

Hallo Dani en Mike,
Wij zijn net van onze vakantie uit Turkije terug en hebben jullie spannende en smeujege verhalen gelezen. Onvoorstelbaar hoe jullie dat allemaal op deze manier vertellen. Wij hebben ervan genoten. Het enige, dat jullie ongetwijfeld zullen gaan missen, zijn de MUGGEN!!!!!
Groetjes en hopen jullie t.z.t. weer eens te zien, misschien op de Beestenmarkt. Goede vlucht, Marjan en Aad

Caroline 14-10-2011 13:48

hey daan (& mike), heerlijk weer die verhalen over Australia....krijg gewoon zelf ook zin om een keer te gaan...Anyway, jullie zijn nu onderweg terug! Een hele goede reis! ....en misschien krijg je wel pepernoten ipv een mergpijp ...haha....nou het is hier niet warm maar het zonnetje schijnt wel.....groetjes van ons

Ralph 14-10-2011 14:32

Naja zeg Litchfield mooier dan Kakadu :-P ik vond Kakadu juist mooier dan Litchfield :-P. Die jumping crocodile tour is echt zo vet :-D daar ben ik zelfs 2x geweest haha :-P. Typisch NT met dat alcohol verkopen. Echt overal moest je je ID laten zien. Heel erg veel sterkte met jullie vlucht terug en we spreken snel keertje af zodat ik jullie foto's kan komen bekijken . Groetjes Ralph

Suus 14-10-2011 17:22

Whahahahaha bedankt weer voor het lachen
Geweldige verhaaltjes weer!! Can't wait!!!
Suc6 met de terugreis en we spreken snel af Dani!!
xx

Anton 14-10-2011 19:18

Pfff ...... Veel tekst!!! :p

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer