laatste dagen in Cairns!

Heeeey iedereen!!

Er is weer een hoop gebeurd in een korte tijd!

We beginnen steeds meer te wennen aan het Aussie-life;

We worden vrijwel nooit meer "bijna" aangereden bij het oversteken van een kruispunt, omdat we denken dat er geen auto's aankomen en er dan tijdens het oversteken weer achter komen dat het verkeer hier links rijd..en dat we dus (weer) naar de verkeerde kant hebben gekeken voor we overstaken! Bassie en Adriaan moeten hun versie van "kijk links, kijk rechts, en nog een keer voor je oversteken moet" gewoon even aanpassen naar: "kijk rechts, kijk links en nog een keer, voor je oversteken moet" ;)

Alles is hier gewoon precies andersom! Een roltrap? In Nederland gaat rechts omhoog en links omlaag, hier precies andersom, dus als je even niet oplet word je meteen weer van de roltrap gelanceerd!! :)  Op de stoep lopen? Jij loopt links en de mensen die je tegemoet komen, passeren je rechts!! Vaag!! Maja, dat leer je snel genoeg af als je steeds tegen natte bezweten mensen aanwalst! ;)

Zondag toch maar even een kijkje laten nemen naar de witte vlekken op Dani's rug. Dacht dat het van de zon kwam want het werden er nu wel erg veel en verspreiden zich ookal naar haar armen, dus toch maar ff laten checken. En ja hor.. 1 of andere schimmel-bacterie (sounds good, right:P) Had niets temaken met de zon (EN NEE: OOK NIET MET HYGIENE:P) (ik had het in NL ook al een btje) maar met een pigment-foutje ofzo..hm..

Nou..2x per dag een zalfje erop dat ruikt naar Baileys ^O^  (wat wil je nog meer?:P)

Maar.. (en nu komt het moment waarop ik mijn mammie erg miste) AL mijn kleren die ik aan had gehad VOORdat ik met het zalfje had gesmeerd, INCL alles wat al schoon was moest ik OPNIEUW MET DE HAND WASSEN!!! :(  Met 1 of ander spulletje erbij, 1 dag laten intrekken en dan zouden de bacterien eruit moeten zijn.. oke.. teiltje! ehh..hebben we niet.. dan maar in de "prullenbak-emmer" van het hostel! Wat? Issie lek? Ow.. dan maar met vuilniszak en al erin!! :)  Zo gezegd, zo gedaan. Nu maar afwachten of de vlekken net zo hard verdwijnen als onze neusharen, bij het ruiken van dat was-spul!! :D

Zondagavond hadden we een bonnetje uit een folder gescheurd om bij Domino Pizza, een willekeurige pizza te bestellen voor 6,95!! (is dus 4,20 euro) geen geld dus!!

Bij het inleveren van het bonnetje zag de jonge verkoper achter de balie al dat we backpackers waren, en gaf ons ons bonnetje terug zodat we nog een keer terug konden komen met korting!! "NO WORRIES, MATE!!"

Toen we op een bankje in het park de pizza wilde gaan opeten, zagen we 2 oude aboriginals zitten, 1 met een rolator en de ander zielig voor zich uitstarend.

Toen zagen we vanuit ons ooghoek een zwarte vlek dichterbij komen..

We keken elkaar aan en dachten: "neeee heee!! Laat ons PLEASE even ETEN!!"

Maar de vlek kwam helaas steeds dichterbij. BAH! Toen ze heel dichtbij was vroeg ze iets, op smekerige toon, wat we niet konden verstaan! We wisten niet hoe snel we die pizza weer in de doos moesten doen en het kruispunt over te steken!! Weg van die vieze mensen!! Jabbes!! We vervolgde onze maaltijd op een ander bankje, en toen we het eenmaal ophadden, zagen we dat ze (dit met z'n 2e) het kruispunt overstaken richting ons bankje!! AHHH!! NIET WEER!! We gooide snel de pizzadozen in de vuilnisbak en liepen snel door! We hadden net niet genoeg tijd meer om een spikestrip neer te leggen voor de rolator!! ;)  Maar ondat we sneller waren dan die ouwe, graatmagere rotten, hadden we ze snel afgeschud!! :D

Terwijl we langs de lagoon liepen zag Mike ineens 3 meiden uit onze "Australian Backpackers-groep" in het water drijven! :D  lachehh!!

Dus meteen even een avond afgesproken voor een Barbie! ^o^

Donderdagavond met z'n 5ve inkopen gedaan bij de supermarkt en daarna een heerlijke Barbie gehad in het park naast de Lagoon, waar overal BBQ's staan die je gratis mag gebruiken!! Heerlijk!!

Maandag waren we (weer) naar een camper op zoek geweest, maar overal word het toch wel sterk afgeraden, zeker deze tijd van het jaar! Aangezien er heel veel campers worden gevraagd door backpackers, waardoor ze voor absurd hoge prijzen, en weinig onderhoud worden verkocht! En dan moet je nog maar afwachten of de papieren in orde zijn, of je de juiste sticker op je auto heb (die word vaak van een andere auto gejat en op een camper geplakt, zodat het net lijkt of het een goed verzekerde bak is!)

De keus was dus: OF de HUGE gok nemen met alle risico's erbij, OF meer geld kwijt zijn, door er 1 te huren maar daarintegen weer veel minder worries omdat je gewoon zeker weet dat je in een goeie camper rijd, en als er wat aan de hand is, word je overal geholpen! Dus 2 dagen geleden de knoop doorgehakt en er 1 gehuurd!!! :D^O^:D 

Een hele mooie grote campervan, met alles erop en eraan voor 4 maanden!

Na die 4 maanden moeten we hem inleveren in Melbourne! We hebben dus 4 maanden om de Oostkust op ons gemak te bereizen!! :)

Aanstaande maandag word hij letterlijk voor ons hostel afgeleverd, en kunnen we gaan en staan waar we willen!! We zullen eerst een stukje noorderlijker rijden, richting Port Douglas en vanaf daar Cape Tribulation (Google moment!:P) bekijken!

Nadat we daar alles gezien hebben, dalen we af naar het zuiden!

We hebben er in ieder geval erg veel zin in!!

Voor de rest liggen we nog vaak te luieren bij The Lagoon, en 's avonds drinken we vaak een biertje aan de waterkant! Super lekker weer (wel benauwd) en een super relaxte sfeer hier, waar we voorlopig nog even van gaan genieten, aangezien we pas rond Brisbane een beetje willen gaan kijken voor werk!

Voordat we eindigen met het verhaal hebben we nog 1 leuk verhaaltje.

Vlak voordat we wilden gaan slapen zag Mike iets over de muur heenschieten.

Hij gooide zijn tas ertegenaan en dacht dat'ie dood was. Dani was gerust en deed het licht uit.. maar op het moment dat ze het licht uitklikte, zag ze een groot zwart gedaante langs de muur schieten. "IEEELGHHH!!! LICHT AAAAN!!!"

Een grote zwart-bruine tor kroop langs de muur...

Het eerste wat Mike zag liggen was een plastic bord, en die drukte hij zo snel hij kon tegen de dikke tor aan.    "KRAKKK"

"oke.. en nu?"   "ja, weet ik veel?!"   "hij is nu toch dood?"   "nee..volgens mij niet!"  "GATVER!!"   "ja..ehh??"   "hou jij een bakje eronder, en vang hem op.."   *SLIK*    "oke..here we go"    "READY?"   "ja.. laat maar los.."    

"BOEM!!" (de tor viel halfdood, half spartelend in het bakje)  WHAAAAA!!!!

We deden het raam open en gooide hem naar buiten en wisten niet hoe snel we dat raam weer dicht moesten schuiven!!    "ZO! Dat raam gaat voor maandag NIET meer open!!!"

We konden weer rustig gaan slapen..   nouja.. "rustig"? 

We konden allebei niet meer slapen, want ja.. Tor nr 1 was wel weg, maar misschien zat z'n vriendje nog wel ergens onder ons bed..??  :P;)

We gaan nu nog even een paar foto's toevoegen dus veel plezier met kijken!! ;)

(jaja: we worden steeds een stukje bruiner :P)

Fijn weekend, and see you soon!!

xx Mike en Dani

Reacties 5

hermke 03-11-2007 09:59

Joehoe wat een superverhalen, ik lees ze elke keer hoor! Daan, sterkte met de schimmels en de was, t komt allemaal goed! Veel plezier in jullie eigen bus!
enne.. wij worden steeds een beetje witter
groetjes hermke

herm nog n keer 03-11-2007 10:07

maar is die huge tor op de foto dan geen kakkerlak ?

marl1 03-11-2007 13:41

Hallo Daan en Mike
Nog nooit een kakkerlak gezien???? Nou dit was er dus idd een!!! En zeker geen tor!!! Hhahaahahaha.
Nooit dood maken leren ze je altijd dan krijg je er nog veeeeeeel meer en een kakkerlak leeft idd nooit alleen. Maar 1 ding scheelt ze doen nix ze zijn alleen enorm goor!! Succes verder met al dat gespuis!!!
Koop gewoon een goeie alles dodende insekten spuitbus misschien kunnen ze daar niet tegen?!

Dikke kus


Suus 05-11-2007 15:54

Daaaaan en Mike!
Wat een geweldig verhaal weer Heb me weer rot gelachen om de verhaaltjes.. Kan niet WACHTEN totdat ik internet en een webcam heb!! Hihi..
Dusss tot snelll!

ursula 06-11-2007 21:21

zozo wat een sterk verhaal weer.echt leuk om te lezen dat het super met je gaat en lekker er van geniet!ga zo door dikke kus

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer