Hotel Zeegers!!!

Eindelijk!!! Daar zijn ze weer!! :P

Trek hier maar even een halve dag voor uit! ;)

De laatste dagen in Brisbane waren nog erg leuk, maar toch werd het tijd om onze reis te vervolgen! Byron Bay zou onze eerste stop worden.

Toen we op de kaart in de Loneley Planet keken zagen we opeens dat we Surfers Paradise helemaal waren vergeten! (Vast omdat het al 2 weken regende..?!)

Dus werd onze eerste stop geen Byron Bay, maar Surfers Paradise!!

Toen we daar aankwamen (..uiteraard in de regen) deden we een rondje winkelcentrum en een wandelingetje strand, langs de zee waar ondanks het weer de echt bikkels aan het surfen waren! Snel even een fototje op de bekende plek onder het bord van 'Surfers Paradise' want daar heeft ook iedereen gestaan en een foto van! (Oke, de meeste schaars gekleed, en wij in spijkerbroek, en vest met cappuchon maar goed: Been There, Done That!;)) Omdat de regen aanhield reden we maar naar een camping om daar, in ons gezellige campertje op te drogen. Rond etenstijd begon het pas ECHT hard te gieten!! Great! :(  Nou, daar gingen we dan hoor, al rennend met ons gasbrandertje, potten en pannen en eten richting een overdekte afwas plek en kookte daar ons soepje warm en sneden het stokbrood. Daarna weer keihard (met de gloeiend hete soep) terug rennen naar ons campertje! Daar zaten we dan.. dak dicht, omdat'ie anders lekt.. ons soepje op te slurpen. Het regende die nacht aan 1 stuk door! Echt 20 uur achter elkaar die dag en nacht!

De volgende dag was dus ook drama met het weer, daarom besloten na nog even het winkelcentrum in te zijn geweest, dat maar meteen naar Byron Bay te rijden!

Nr 1. Love and Pease spot, zeggen ze! Daar aangekomen beviel het ons meteen!!

Hoewel er veel mensen nog in hun pyama rondlopen, en er nog veel van die groepjes mensen met hun handen in de lucht, en stippen op hun gezicht (Harikrishna) lopen te zingen, is het er erg leuk!! We liepen wat rond en omdat het vrij druk was besloten we eerst even een camping te gaan zoeken. Die was al snel gevonden. Mike liep naar de receptie en vroeg hoeveel het koste. 25 Dollar Per Persoon!!!!! 50 DOLLAR!!! :( 

Hij liep hoofdschuddend de receptie uit en kwam terug naar de camper.

'Stelletje dwazen hier, Daan! We rijden wel ff door naar de volgende!'

Zo gezegd, zo gedaan. We reden een stukje verder en vroegen daar opnieuw wat het koste. 30 Dollar. In Brisbane zaten we op een camping 10 minuten met de bus van de stad vandaan (IDEAAL!!) en daar betaalde we ook 30 Dollar. Het meeste wat we aan een camping hadden uitgegeven per nacht. Naja.. hij was in ieder geval goedkoper dan die vorige, dus we betaalde de 30 Dollar en reden nog even terug om wat te drinken in Byron Bay. Toen we terug de camping reden viel het ons op dat er niet veel mensen stonden en de mensen die er stonden waren.. eh.. appart. We settelde ons campertje en Mike ging even kijken hoe het met de wc's en douches gesteld was hier. Nog geen 5 seconden later was hij terug! 'Dit geloof je niet!! Het is hier gewoon nog ranziger dan een openbaar toilet aan de snelweg!!' Dani was ook gaan kijken of het bij de dames ook zo was. TE RANZIG! Het stond ten eerste helemaal blank. Dus je zat kreeg sowieso drijfnatte voeten! Er waren 4 wc's.. 2 lagen vol met uitwerpselen (en niet alleen in de pot) in een ander was een wc-borstel helemaal diep geduwd. (en wie ben ik om die eruit te vissen..) en in die ander zaten padden zo groot als een blikje Cola, en echt gifgroen!! Die heb ik liever ook niet tegen m'n bil aan, dus dat was echt een drama. Uiteraard ook niet gedouched die avond! :P

Na de hele avond in de camper te hebben gezeten, gingen we maar slapen.

De volgende dag eerst nog even een paar campings lang gereden maar de 1 was nog duurder dan de ander, of ze zaten vol. :(

Dan was die van gister, waar we als eerste gingen vragen hoe duur ze waren, nog het goedkoopst! 25 Dollar p.p! We keken elkaar aan.. en wisten allebei wat we gingen doen.

Vlak voordat we het terrein van de camping opreden stapte Dani uit en bleef op een afstandje wachten. Mike liep naar de receptie, waar dezelfde vrouw zat als die hij gister half uit had gelachen omdat ze zo belachelijk duur waren. Hij hield wijs zijn pet en zonnebril op en zei dat hij 1 nacht wilde boeken met ee campervan voor 1 persoon.

'A campervan? And just one person?' vroeg de vrouw merkwaardig.

'Yeah!'   'Oke..'   hij moest een papier tekenen dat hij zich echt aan de regels van de camping hield, niet met meerdere mensen dan hij alleen de camping op kwam en overnachten, enz. Anders konden ze geld van zijn credit-card afhalen.

Hij reed het terrein weer af en ik stapte weer in.

We gingen even shoppen in Byron Bay en toen.. jawel.. ging de ZON SCHIJNEN!! Het was ook meteen heet!! We doken de camper in, trokken onze zwempakjes aan :D en huppelde richting de wilde zee!! Eindelijk!! Toen we nog maar 30 meter van de zee verwijderd waren.. voelde we.. druppels!!! Was een domper!!! Maarja.. hoewel het bleef regenen zijn we toch het water in gesprongen! Naja.. 'gesprongen'?! Zodra je daar het water inspringt, word je meteen meegesleurd met de keiharde stroming!! Heel bizar! Gevaarlijk gewoon! We moesten wel door die stroming om op die zandbank te komen waar de hoge golven zo heerlijk overheen klapte! Toen we er doorheen waren kon het kind in ons naar boven komen. Lekker in de golven springen!! :P

Dat hadden we al een heel tijdje niet meer gedaan! WAT EEN GOLVEN!!! Zodra je werd opgeslokt door een golf sloeg je 5x om onderwater, had je 1 kilo zand in je bikinibroekje (jawel..ik spreek uit ervaring!) 2,5 liter water in je neus en je moest je blij zijn als de cups van je bikini-topje nog aan de voorkant zaten. Op een gegeven moment stopte het met regenen!! ^O^  Daarna lekker op het strand gelegen! Dat was een tijd geleden! Na nog een paar keer de zee in te zijn geweest gingen we ons omkleden en besloten we in Byron Bay uit eten te gaan i.p.v zelf wat in elkaar te prutsen. Alles was vrij duur, maar uiteindelijk toch iets leuks gevonden. het was kwart voor 5, dus wij dachten: 'dat komt mooi uit met een voorgerecht erbij! Mooie tijd' Toen we op de kaart keken wagen we dat de keuken pas 6 uur open ging! :(  Naja.. dan eerst maar even wat drinken en pita's met saus van het huis eten, als voorgerecht. Dat maakte ze wel voor 6 uur! Half 6 waren de pitta's op (erggg lekker!!) :D  en keken we op de kaart wat we zometeen als hoofdmenu konden bestellen.

D:  '..Eigenlijk wel duur he, Mike..?!'  (Het begon bij 30 Dollar.)

M:  '..Ja..best wel..'

D:  'We moeten nog minimaal 3 kwartier wachten voor we het voor ons neus hebben en dus ook nog 3x wat drinken ofzo...'

M:  '..ja..das waar..de campings zijn hier ook al zo duur..?!'

D:  'Zullen we de pita's betalen, weggaan en Kebab halen..?'

En zo zaten we 5 minuten later in de kebak zaak!! :D^O^

Daarna reden we terug naar de camping. Vlak voordat we het terrein op reden klom Dani achterin en ging klem liggen tussen de schuifdeur en het bed. Zo reden we het terrein op, langs de receptie.. die nogsteeds open was.

De hele avond in de camper lol gehad, 's avonds toen het wat donkerder werd lekker gedouched, (terwijl er regelmatig mensen van de camping in golf karretjes langsreden om alles te checken.) Daarna slapen. Volgende ochtend kwam Dani uit de wc lopen, had gecheckt of ze een golf-karretje zag rijden.. nou.. niet dus.. dus liep richting de camper. Daar aangekomen moest er nog wat in een tas worden gestopt die voorin op de bijrijders stoel lag. Opeens zag ik in de spiegel van de auto een golfkarretje naderen..met.. het vrouwtje van de receptie erin. SH*****TTTT!!!

Ik hield m'n hoofd goed verborgen voor haar.. ze reed langs de camper..

'Mike!!! We moeten weg!! We eten wel ergens op een parkeerterrein straks!!'

En zo scheurde we de camping af, op naar een markt in Byron Bay om daar te eten.

Jahoewww!! ^O^  De markt was een beetje vaag, maar wel leuk.

Omdat het slecht weer bleef, besloten we Byron Bay al te verlaten! Als het lekker weer had geweest hadden we dat zeker NIET gedaan, maar in de regen valt er weinig te beleven.

We besloten naar Nimbin te gaan. Een plaatsje waar het enige wat ze doen, weed-roken is.

Veel mensen zeiden tegen ons dat we daar echt even heen moesten, dus dat wilde we zeker even doen! Om in Nimbin te komen wilden we via Lismore rijden.

Via een binnenweg bereikte we (na ongeveer 30 minuten gereden te hebben) een flooding-way!!! Omdat het al dik 2 weken geregend had, waarvan de laatste dagen heel heftig, waren alle wegen richting Lismore op vele plekken volgelopen  met water, wat soms wel tot 2 meter diep kon komen. De eerste plas hadden we getrotseerd met onze supercamper, maar toen we aangesproken werden door bewoners die aan die weg woonden zeiden dat we echt niet verder konden met die camper omdat het verderop nog veel erger en dieper werd, besloten we een andere weg te pakken. Maar toen we die een stukje waren opgereden kwamen we op een gegeven moment bij een nog grotere flooding! Daar konden we echt niet doorheen! Veel mensen (zelfs met gewone auto's) keerden om. Zelfs de snelweg naar Lismore was afgeloten, zagen we later op borden!!

Met een beetje pijn in ons hart besloten we hetzelfde te doen en Nimbin te laten voor wat het was. We reden door naar Grafton. Daar beleven we op de camping staan om de volgende dag (maandag) naar Coffs Harbour te rijden. Daar woont een neef van Mike z'n vader en die had ons uitgenodigd om langs te komen. Ons plan was woensdag naar die familie te gaan, en de eerste 2 nachten nog even op een camping te gaan staan en Coffs Harbour te ontdekken. Plotseling belde Frank op. Of we al wisten wanneer we kwamen. Toen we onze plannetjes vertelde was het eerste wat hij zei: 'Jullie kunnen gewoon vandaag al komen hoor! Jullie kamer is al klaar' :D

Zoooo!! :D Dus met een big smile op ons gezicht reden we in iets minder dan een uur naar Coffs Harbour. Toen we waren aangekomen zagen we een groot bord met: 'Big Banana' erop. Coffs Harbour is DE plek om bananen te verbouwen. We stopte met de camper bij een mega grote banaan met daarachter een restaurantje. Toen we uitstapte merkte Mike op dat je van de berg af kon rodellen voor maar 5,- Dollar!! Dat hoefde je ons niet 2x te vertellen. Toen Dani aan de beurt was om omhoog te worden gesleept, liep uiteraard dat hele sleepmechanisme vast. :( Toen het was gefixed kon ook Dani (met een rood hoofd) naar boven worden gesleept. Na een waanzinwekkende rit ;) van maar liefst 2 minuten waren we weer beneden en stond Dani erop dat we nog even het bananen-souvernirs winkeltje in gingen. Tsja.. Dani-banaani he!? :P  Mike nam nog even wat foto's van de lookout en daarna reden we richting het winkelcentrum, waar de vrouw van Frank werkte.

We zochten haar op en werden met open armen ontvangen. Ze vertelde dat ze over een half uurtje klaar was met werk. We wachte een half uurtje en reden achter haar aan naar het huis. (Lastig hoor, met zo'n camper een Ford Falcon Sport bijhouden!;))

Toen we binnenkwamen werden we meteen verwelkomt door de 2 hondjes van Frank en Charlotte! Iets wat Dani nooit zo goed trekt..!

('AHH MIKE!! Hij likt aan m'n been!! HAAL'M WEG!!!)

We werden door het huis rondgeleid, zagen onze kamer en het zwembad en nadat we Frank hadden ontmoet toen hij terug was van z'n werk gingen we lasagne-pasta eten. Dat ging er goed in, en we hadden al meteen in de gaten dat Charlotte een super-kok was! ^O^

Daarna nog even de honden uitgelaten op het strand en toen we terug kwamen nog even het thuisfront gebeld voor 0,03 Dollar per minuut!! Geen Fratsen! :P

Toen lekker in het voor ons kingsize bed, vergeleken met de camper, in slaap gevallen.

Dag 2:

Charlotte was vandaag vrij en ging met ons Coffs Harbour in.

Maar niet voordat we waren wezen zoeken voor werk! Frank had van te voren voor ons al een paar telefoontjes gepleegd naar bedrijven die misschien plukkers zochten. De meeste Indieërs waren basterds, wist hij te vertellen. En bananen plukken was geen optie, want die bomen staan op ZO'N schuine heuvel.. das niet te doen, en de kans dat je vingertje in een hongerig mondje van ee slangetje komt, is ook erg aanwezig dus.. geen bananen plukken voor ons! Frank belde een blueberry-plukkerij. Die zeiden dat we konden komen met onze papieren en dat we dan af moesten wachten of het wat zou worden.

Dus we kwamen daar aan en kregen te horen dat we net te laat waren. Dat kwam door de heftige regenval de afgelopen weken. Een groot gedeelte van de oogst was verpest en dus hoefden ze geen nieuwe plukkers meer te hebben. Ze gaf ons nog een tip voor een bedrijg met blueberry's maar zei al dat die waarschijnlijk hetzelfde probleem hadden.

Toch probeerde we het even daar, maar helaas kregen we hetzelfde verhaal te horen.

Omdat het in de hele omgeving zo was, besloten we maar in een andere omgeving te gaan zoeken naar werk. Meer landinwaards in de buurt van Newcastle, 300km van Sydney.

Toen zijn we met Charlotte naar de winkelcentrumpjes gegaan en naar een aantal mooie plekjes zoals de haven, een lookout. 's Avonds had Charlotte het geniale idee om HUTSPOT

klaar te maken! Hoe geniaal is dat? We zaten te smullen.. en dachten (heel even maat hoor:P) aan wat we thuis miste! Na het eten weer met de hondjes naar het strand geweest, en Mike ging met z'n bodyboard de zee in.

Dag 3:

Vandaag moesten Charlotte en Frank allebei werken dus gingen wij het winkelcentrum in, en vermaakte ons daar! 's Avonds aten we overheerlijke bami en Mike ging 's avonds weer mee de honden uitlaten en sprong weer even de zee in met z'n bodyboard. Het enige nadeel was dat'ie een beetje verkeerd het water weer uit kwam. Er was een spier in z'n zij/rug verrekt. Toen hij terug kwam kon hij amper nog een normale stap zetten en heeft daarom maar meteen een warme douche genomen en is in bed ge"sprongen"! :P  ('AUW!! zucht! AHH!! steun! AIII!! kreun! OEFF!!')


Dag 4:

Donderdag moesten ze ook allebei werken en dus hebben we weer lekker gerelaxed in Coffs Harbour! 's Avonds gingen we mee naar de voetbalclub van Frank en z'n zonen.

Frank moest die avond fluiten en z'n zoons speelde een wedstijd. Charlotte stond achter de bar. We aten BBQ op het voetbalveld!!

Dag 5:

Frank was vrij en liet ons heel Coffs Harbour zien!! We gingen naar de haven toe, een souvenirswinkeltje in en een schiereiland op voor een paar mooie kiekjes! Ook nog naar een look-out maar daar konden we door de wolken en het slechte weer niets zien van Coffs Harbour en de omgeving. 's Middags haalde we Charlotte op en reden we 20 km verder naar een dorpje met een mooi stand en een pier die bestond uit allemaal verschillende stenen die in de loop der jaren waren beschilderd door mensen. Dat zag er echt koel uit!

's Avonds haalde we pizza en lasagne die we opaten in het park vlakbij het huis.

Dag 6:

Zaterdag zijn we met Frank en Charlotte gaan vissen!

Ze hebben een boot en we gingen vroeg weg richting Urunga! Het was zowaar heerlijk weer!! Nadat we de boot in het water hadden gelaten, voeren we een stukje de rivier op om een mooi plekje uit te kiezen. Helaas waren (weer door de heftige regenval de laatste tijd) alle zandstrandjes aan de zijkant van de rivier weggeslagen, en ondergespoeld. Daardoor was het moeilijk een geschikt plekje te vinden aangezien de hondjes ook mee waren en die natuurlijk wel even ergens wilden rondrennen.

Mike ving 2 vissen! Een flathead en nog 1, en Frank 3. Het was een erg leuke middag!!

Rond de klok van 15:00 vertrokken we richting de bootramp om de boot weer op de trailer te zetten. 's Avonds aten we in de club vlakbij het huis van Charlotte en Frank. 's Avonds kon je nog een gokje wagen in een klein casino'tje die eraan vast zat! Het was weer supergezelig geweest!

Dag 7:

Zondag's reden we weer met Frank naar dat ene uitzichtpunt waar we eerder deze week ook waren naar niets konden zien! Dit keer hadden we een supermooi uitzicht over Coffs Harbour!! ^O^ Toen reden we even het winkelcentrum in om te eten en daarna gingen we naar een soort grote cliff bij de zee. Beneden in de golven waren surfers aan het surfen. Opeens zei Frank dat hij dolfijnen zag!!! We keken goed en zagen dat ze steeds dichterbij kwamen! Dit keer is het wel gelukt ze op foto te zetten en hebben we ze ook kunnen filmen!! KOELLLL!!! ^O^:D Het waren er totaal denk wel een stuk of 30!!!

Supervet!!! Op de terug weg reden we nog even lsngs Emerald-beach en Moondee-Beach om daar even rond te kijken. Toen we daar uitgesnuffeld waren reden we terug naar huis om ons klaar te maken voor een BBQ ergens bij een meer. Dat was erg gezellig!!

Vlak na het eten hoorde we opeens wat boven ons. We keken naar boven en zagen DUI-ZEN-DEN vleermuizen vliegen! Net een vogeltrek!! Heeel bizar! Omdat het donker werd kwamen ze allemaal uit de bomen en vertrokken ze allemaal naar een bepaalde plek! (check de foto's!!) Even later keken we weer omhoog en aangezien de vleermuizen nogsteeds boven ons vlogen, en zagen opeens iets in de boom naast ons bewegen, dus wij dachten: 'er zit er hier ook 1 in de boom, die zo zal gaan vliegen' Maar in plaats daarvan, kwam het steeds meer met z'n koppie boven de boomstam uit om naar ons te staren.. het had oortjes.. een groot hoofd.. hmm...
opeens zei Frank: 'Dat is geen vleermuis! That's a bloody POSSUM!!!' (google:P)

Dat was wel ff lachen! Die hadden we nog niet gezien!! Hij bleef de hele tijd maar naar ons kijken! Omdat het zo donker was konden we heb niet helemaal goed op de foto krijgen maar.. check de foto's.. je kan er wel wat van maken denk! ;)

Vandaag zouden we met dolfijnen gaan zwemmen, maar kon niet doorgaan omdat het (weerrrrr) regende. Dat was flink balen, omdat we morgen weg gaan.. dus we kunnen niet nog een keer terug gaan! We MOETEN morgen echt weg want we moeten donderdag bij een info-middagje zijn in Hunter Valley, waar we waarschijnlijk kunnen druiven plukken!! ^O^

Dat zou erg mooi zijn!! Maar we zullen wel zien!

Vanavond onze laatste avond met Frank en Charlotte! We hebben wat cadeautjes gekocht (o.a een foto gemaakt van ons 2 en de hondjes erbij en 1 van de hondjes met z'n tweeën en die hebben we allebei ingelijst) dus dat word leuk!

Het was echt superkoel bij de Fam. Zeegers! Het was net een hotel, en dat was erg lekker, na bijna 3 maanden op reis te zijn!! ^O^  Top dat ze zo gastvrij waren!!

Het enige nadeel aan het hele verblijf bij de Fam. Zeegers was dat ze een weegschaal in de douche hadden staan.. AUWWW!!! :(

hihi!

Nou, we laten jullie nog weten of we het werk hebben gekregen of niet!

Duim voor ons!! ;)

Dit was echt het langste verhaal ooit denk ik! Weer een goed lesje geleerd dat je niet 2 weken moet wachten met een verhaal op je site zetten! ;)

Nou, tot snel maar weer en de groetjes uit Coffs Harbour!!

Dikke kus van Dani en Mike

Reacties 5

Anton 14-01-2008 11:58

Mike en Danielle hoe krijgen jullie het voor elkaar weer zo'n giga verhaal neer te zetten!!! Ik moet iedere keer bijna een dag vrij nemen voor jullie verhalen!! Succes goos Veel plezier daar !!!! ik mis je

Ida & Peter 14-01-2008 20:59

Hoi Daan en Mike,

Met Google, Wikipedia en Google Earth erbij zijn jullie bijna dag en nacht te volgen.....
Let op : Big Brother is watching you.

Have fun and take care!!

Ida & Peter

Ps. lief beestje hoor zo'n Possum.....

ursula 14-01-2008 22:59

he daan en mike'jemig wat een lang verhaal zeg

ursula 14-01-2008 23:01

jammer dat jullie sommige plekjes niet konden zien vanwege het slechte weer.op naar the next story dikke kus urs

Suus 21-01-2008 18:06

Joehoeee!
Jemig wat een verhaal! Hahahaha ik zie je al zitten bovenaan die rodelbaan
Hahahaha en die hondjes dan!! Ik zag het meteen voor me Hihi..
NOOIT op vakantie op een weegschaal staan Dani hahahahaha.. Komt goed!
Kusss!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer