Hongkong, Sydney!!!!

Whoeeeoeeeoeee!! :D

Hallo iedereen!! WE ZIJN ER!!! :)

We zullen even aan het begin beginnen: SCHIPHOL!! :(

Tsja.. dat was even slikken.. maar achter de paspoortcontrole toch wel weer vrij snel juichen! ;)

Tijdens het inchecken was er trouwens nog iets wat Danielle heel even goed liet slikken!

Ik stond aan de balie en opeens vroeg die mevrouw: "u bent echt alleen, mevrouw?"

dus ik: "ehh.. ja..?!"    "ow.. oke.. nou.. er staat namelijk een BABY bij uw naam geboekt!!"

SOOOOW!!! :D  hahaha!! Maar gelukkig kon ze hem zo ter plekke verwijderen   :P

Er waren echt veel mensen die ons kwamen uitzwaaien, dat vonden we echt superkoel!!

Thanx nog, iedereen!! :D  top!

Na de paspoortconrole een paar Hongkong Dollars gehaald en daarna mochten we eigenlijk meteen het vliegtuig in! Dat was top! Mike had (vanwege zijn baan op Schiphol) van tevoren al makkelijk kunnen regelen dat we met extra beenruimte konden zitten!!!!

DAT WAS ECHT TE LEKKER!!!! Van Schiphol naar Hongkong, maar ook nog van Hongkong naar Sydney! De rest zat echt vreselijk krap, dus we hadden echt geluk!!!

De vlucht opzich is ons echt meegavallen! Mede door die beenruimte, maar zeker ook door het goede eten(!) en de entertainment, waar Mike veel plezier aan had (Little Britain, Southpark en de Simpsons!) :P

Voor ons gevoel waren we er eigenlijk zo, ondanks maar 1 uur geslapen te hebben richting Hongkong!

Aangekomen in Hongkong werden we opgehaald door the one and only Charlie Chan!

Deze Chinese hobbit bracht ons naar het Guesthouse.

Toen we van het vliegveld richting de stad reden, zagen we al een heel groot verschil tussen arm en rijk! ONGELOFELIJK!! De wijken zijn er zo erg onderverdeeld, dat je precies kunt zien waar armoede is en het bizarre is dat een straat verderop gewoon weer een 5 sterren-hotel staat!! En nog zoiets bizars: het is er echt ZOOO schoon op straat, echt, ik denk dat we in elke staat wel 3 schoonmakers zagen! Maar volgens ons vergeten ze het riool "schoon te maken" want het STINKT op veel plekken!!

Na 2 uurtjes op een keihard bed, te hebben "geslapen" in het guesthouse, werden we ophaalt door een klein, heel leuk gezellig chinees vrouwtje. We stapte de bus in en deden een tour door Hongkong heen. Omdat het een feestdag was in Hongkong konden we niet alle bezienswaardigheden bezichtigen, omdat het zo ongelofelijk druk was overal! Zelfs toen we bij de 1 na laatste bezienswaardigheid waren, moesten we door een fout van de tourleider en tijdsnood (we moesten natuurlijk wel weer om 20:00 uur op het vliegveld zijn..) noodgedwongen 2 taxi's aanhouden! (EN ZELF BETALEN!!) waardoor we van de ene kant van het centrum naar de andere kant moesten rijden voor maar liefst 100 Hongkong Dollars. Gelukkig is dat maar 10,- euro per taxi dus 2,- per persoon! :D  Dat lukt je in Amsterdam niet, met zo'n afstand! ;)

'S avonds moesten we dus alweer om 20:00 op het vliegveld zijn, waar Charlie Chan ons keurig heeft afgezet.

Nadat we de controle's gepaseerd waren hadden we nog even de tijd om rond te kijken op dit HUGE vliegveld!! ENORM!!

We moesten om 23:55 gaan vliegen dus we gingen maar alvast om 23:00 lopen om optijd bij de gate te zijn!

Eenmaal in het vliegtuig vielen we eindelijk bijna in slaap..en ja hor.. daar kwam ons eten alweer!! :D  Dus na een goede maaltijd gingen we uiteindelijk voor 2 uurtjes alvast naar Aussie dromenland. :)

Omstreeks 6:00 's ochtends toen de zon net opkwam hadden we een prachtig uitzicht (want jaja..we zaten OOK nog eens bij het raam..!!) over Australie!! Toen gingen we beseffen dat het echte avontuur nu echt ging beginnen! :D 

"Fasten your seatbelts, and prepare for landing!!"

AHHHH!!!! DAT wilde we horen!! YEAHHH!!! Op het moment dat de wielen de grond raakten werden we aardig crazy!! :P  EINDELIJK!!! AUSSIE!! HERE WE ARE!!! :D

Toen we bij de gate in Sydney waren gearriveerd moesten we eerst nog even door 10 controles heen! Heb je eten, of sigaretten mee? Zo ja: wat? hoeveel? waar? (en oh wee als je daarover liegt en ze komen erachter, want er stonden mannen met plastic handschoentjes aan.. en die kunnen dieper dan we denken!!!;)) Zijn je bergschoenen brandschoon? Wat kom je hier precies doen?

Na een positieve controle (wat niet iedereen uit onze groep kon zeggen) mochten we doorlopen! Daar stonden 2 meiden van Australian Backpackers ons op te wachten!

We stapte in de bus en reden gelijk door naar een mooi uitkijkpunt tegenover de Harbour Bridge en het Opera House. SUPERMOOI!! Gelijk even een (gare) groepsfoto gemaakt, en toen richting het HOTEL!! (sounds gooood!!:P)

Hier kregen we bij het Hotel een kamerindeling te horen en tot onze verbazing hadden alle stelletjes in plaats van een stapelbed (zoals de rest) een tweepersoons bed!!!

We gingen na ons opgefrist te hebben richting een hostel om daar op het dak te BBQ-en!

En jawel.. de eerste kangaroo is verslonden!! (jaja: Ook deels door Dani!! echt waar, mam!) :D  Na de BBQ gingen we door naar 1 van de bekendste clubs van Sydney: THE GAFF!!

Hier konden we tussen 22:00 en 23:00 gratis drank krijgen, maja.. helaas voor Dani, alleen wijn en bier! Dus Dani maar weer aan de dure Baileys! :D

Na een paar glazen alcohol sloeg de jetlag rond 24:00 flink toe en zijn we naar het hotel gewaggeld!

De volgende dag gingen we te voet een stadstocht maken, richting het Opera House en de Harbour Bridge.

Hierna gingen we direct door naar de rondvaart boten, en maakten we een rondvaart door de haven van Sydney richting Watsons Bay, een strand! Erg vervelend, als het 33 graden is en onbewolkt!! :P:D 

Na 3 uurtjes daar te zijn geweest liepen we terug naar de boot, en tot Mike's verbazing stond hier stomtoevallig (bestaat toeval wel!?) "ALICE" aan de zijkant van de boot!!!

Het moet niet veel gekker worden!!!

Vandaag was de "regeldag"! We zijn naar de bank geweest, om de bankzaken te regelen, hebben een medicare pasje aangevraagd, enz enz!

Ook is er midden in Sydney een Travellers Contact Point waar elke backpackers heen kan als hij informatie wil over werken, reizen en trips! Superhandig!

Morgen moeten we om 7:15 alweer klaarstaan om naar de Blue Mountains te gaan!

Dat word supertof!! :D

Verder nog even onze telefoon nummers en postadres, want we willen natuurlijk wel veel smsjes, kaarten, chocoladeletters, drop enz krijgen :P

Kijk even of het lukt, met alleen dit nummer, en anders even het netwerknummer van Australie ervoor zetten! (zie google:P)

Mike: 0416947653

postadres

Mike Wolve TCP# 11496

C/-Travellers Contact Point

Level 7, Dymocks Building

428 George Street

SYDNEY NSW 2000

Danielle: 0416953821

postadres:

Danielle Verbruggen TCP# 11492

C/- Travellers Contact Point

Level 7, Dymocks Building

428 George Street

SYDNEY NSW 2000

LET OP: het TCP nummer dat achter onze naam staat is het belangrijkste!!

Iedereen heeft een eigen nummer, en op het nummer word de post gesorteerd!

noteer dit dus goed!! :)  (anders krijgt Mike b.v MIJN chocoladeletters, en dat moeten we natuurlijk niet hebben :P)

Nou mensen, we gaan nog even mail checken, en dan lekker eten! (goedkope pasta, voor backpackers ;))

Tot snel en we hopen weer op veel reacties in het gastenboek!! :D

(En check de foto's op de site in "fotoalbum" :))

xxx Mike en Dani live from Australia

Reacties 6

Marten 22-10-2007 09:42

HEe darioot en Mikey mike,
Leuk om om jullie verhalen te lezen. Het is echt bizar om te weten dat bij jullie zo mooi weer is, en hier belabberd koud. Maarja het verschil moet er wezen. Veel plezier in Syndey, en de ballen. Doeiii

Martin 22-10-2007 09:57

Nou, nu ben ik niet de eerste om een berichtje te plaatsen Als je tijd heb ga dan ook naar Manly, kan je daar lekker op het strand luieren!! Goede vlucht naar Cairns alvast. Kiss Martin

Anne-Sophie 22-10-2007 11:58

Wow mike, dit klinkt super! En toeval bestaat niet.. super mooi dat dat op de boot stond. Ik zei toch, je zult nooit alleen zijn. Ze is altijd bij je en dit was denk ik om het je weer even te herinneren!
Nou ga genieten!! Lieve groetjes vanuit het koude holland!

Annemarie 22-10-2007 16:23

Heeey!
wow wat klinkt dat fijn allemaal..
ben wel tikje jaloers!
Jaa Dani een echte baby meesmokkelen, durf je wel?
Veel plezier he!
x Anne

Joline 22-10-2007 20:45

Wow, wat herkenbaar allemaal! Echt leuk om te lezen dat jullie precies hetzelfde hebben gedaan als wij destijds! Heel veel plezier in Sydney en in de Blue Mountains, echt super mooi!
Groetjes!

Tim 26-09-2011 19:02

Hey Mike,

ik hoorde van je vader dat je momenteel in het buitenland bivakkeert, Ik moet zeggen dat ik blij ben dat je in Australië bent. Het is ook wel eens fijn om zondagavond niet 3 keer per helft geblockt te worden!
Ik wens jou en je vriendin veel onvergetelijke ervaringen toe "Down Under".

Groeten,
Tim

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer