??camper??

Dag lieve lezers!! :D

Hoe is het in het koude kikkerland? Hier is weer heel wat gebeurd!! Niet te geloven!!

Maandag was het eindelijk zover!! De dag dat we DE camper zouden krijgen!!

We gingen voor het hostel zitten, en wachten tot de camper arriveerde. Hij was mooi optijd.

"Hij is wel vrij klein" merkte we al op. Maar dat mocht de pret niet drukken. De man nam ons in de camper mee naar het bedrijf waar we moesten betalen, tekenen en waar we uitleg kregen over de camper. Toen we overal klaar mee waren, kon het avontuur beginnen! Op naar Cape Tribulation!! Mike reed, want Dani hield het nog even voor gezien, dat links rijden!! ;) Het was wel even wennen, zeker dat links schakellen!! Ondanks dat de ruitenwissers nog wel eens worden aangezet i.p.v het knipperlicht, gaat het Mike erg goed af!! ^O^  We redenm de camper vaak even een kleine zijweg in, om zo op de bizarste, verlaten strandjes te komen!! WAT EEN STRANDEN!!! Onvoorstelbaar!!

Aangekomen in Port Douglas!!

Daar wilden we gaan overnachten, om de volgende dag door te tuffen naar Cape Tibulation!! We reden naar een Rest Area met BBQ's die je (net als bij The Lagoon) gratis mag gebruiken. We parkeerde de camper, en wisten niet hoe snel we de zee in moesten rennen!!! Dit was weer echt zo'n onvoorstelbaar moment! Het was (weer) superwarm die dag, en dan duik je natuurlijk meteen de zee in. (Een speciaal met netten afgezet gedeelte, omdat je daarbuiten niet mag zwemmen i.v.m "Marine Stingers", dat zijn supergrote kwallen, en ander soort gespuis! Anyway: Dan duik je dus de zee in, en die is.. jawel: 26 GRADEN!!! :D:D DE ZEE!! WAUWWWW!! WAT WAS DAT LEKKER ZEG!!! ^O^

Na een tijdje begon de zon toch wel erg op onze rug te prikken, dus besloten we even terug naar onze camper te gaan. We haalden alle boodschappen die nodig waren om te koken in onze camper. Onze eerste maaltijd werd aardappels met boontjes en een steak!

Op ons gaspitje ging het vrijwel vlekkenloos, en de steak die Mike op de BBQ klaarmaakte ook!! :D  ..Alleen waren we de jus vergeten.. hm.. dan maar ketchup over de aardappels, i.p.v jus!! :P :DSMULLEN:D

Inmiddels was het al aardig donker geworden!

Dat is wel iets dat een btje jammer is hier. 7 uur 's avonds is het al pikkedonker hier!!

Dus echt lekker tot een uur of 10 nazomeren zit er hier niet echt in.

Rond een uur of 8 wilden we de camper in gaan om te gaan slapen. We waren allebei erg moe van al de nieuwe indrukken die dag.

Nog even naar de "public toilets" en dan slapen!

Terwijl we naar de toiletten lopen (+- 500 meter van onze camper vandaan) zien we een auto precies achter onze camper stoppen! Dat is raar!? Alles eromheen is nog vrij!?

toch maar even snel teruglopen dan! En ja hoor: POLITIE!!! :(

2 agenten stapten uit.

Politie-  "Hi mates! How are you?" 

Wij-   "Goodevening, what's the problem?"

Politie-  "Well, you guys can;t sleep here! It's not allowed!!"

(Nee heeee!! Sta je dan in het pikkedonker en doodmoe!)

Wij-   "Oh really? We thought we could, because it's a Rest Area and there are no signs that we can't sleep here!?"

Politie-   "Yeah..haha..well..it is forbidden actually! You can't stay here mate!"

De agenten waren superaardig gelukkig en stuurde ons naar een parkeerplek waar je eigenlijk ook niet mag overnachten, maar ze wilden het 1x door de vingers zien als we de

volgende dag weer verder gingen.

Nou, daar reden we dan.. aan de linkerkant van de weg, in het pikkedonker, op een enge kronkelweg, die soms erg stijl was!! Gelukkig was het maar 5 minuten rijden... :D

Toen we er na een half uur NOG niet waren en weer op een uitkijkpunt kwamen waar we diezelfde middag ookal waren geweest, kregen we toch een beetje onze twijfels! ;)

We wisten dat als we verder zouden rijden dan het uitkijkpunt, we uiteindelijk weer in Cairns zouden belanden, dus namen we al tierend in de camper de beslissing de 30 minuten terug te rijden. Toen we weer aankwamen waar we waren begonnen, zagen we een vrouw lopen waaraan we de dichtsbijzijnde camping vroegen.

Ze verwees ons naar een camping 5 minuten verderop. Niet gratis, maar toch..

Toen we daar aankwamen bleek de receptie al gesloten te zijn, en gingen we maar naar een staanplaats toe om daar onze camper neer te gaan zetten en daar te gaan slapen.

Dan betalen we morgenochtend maar, dachten we! (Of zullen we morgenochtend gewoon stiekem wegrijden zonder te betalen, dachten we! :P)

Toen we in slaap waren gevallen werd er opeens op het raam gebonkt.

"Helloooo?"

We schrokken wakker en keken op de wekker! Half 12 's avonds!!

We opende de camper en daar stond ze: DE MANAGER VAN DE CAMPING!! WHOEPSIE!! :)

Ze vroeg wat we hier deden en of we nu wilde komen betalen. Gelukkig was het verder helemaal geen probleem en was het een aardig vrouwtje. Ze vertelde dat er veel backpackers hier gingen staan en dan 's ochtends vroeg zonder te betalen wegreden!

Nouja zeg! Zoiets doe je toch niet!! :P;):D

Ondertussen had Mike genoeg kleren aangetrokken om de campingstaanplaats te gaan betalen en kwam na 10 minuten weer terug om weer verder te slapen.

De volgende ochtend (dinsdag) reden we zonder problemen richting Cape Tribulation.

De route die we reden was echt schitterend!! :D  De stranden die we tegenkwamen leken regelrecht uit een film te komen! We staken met de veerpont over naar Cape Tribulation.

Vanaf de veerpont was het nog een uurtje rijden richting Cape tribulation Beach over stijle bergen heen. Nog even tanken bij het laatste benzinestation en dan doorrijden maar weer!

Eenmaal aangekomen bij Cape Tribulation parkeerden we onze camper om het uitzicht te gaan bekijken! Van het uitzicht werden we allebei erg melig! We vonden namelijk de stranden die we eerder waren tegengekomen vele malen mooier! Maar dit was toch echt DE plek waar iedereen het over had! Een kleine baai met een paar bootjes erin. We moeten er weer hard om lachen terwijl we het typen. De andere toeristen hadden ook allemaal zo'n blik in hun ogen van: "Zijn we er al?"

Mooi uitzicht hoor, dat zeker wel, maar als je met een camper bent en af en toe je eigen strandjes kan uitzoeken is dat toch veel mooier! Hoe heet zoiets? Verwend? ;)

Toen we terug liepen naar de camper en vanaf het parkeerterrein een stijle helling opreden, van +- 15% kapte de motor en in het midden van de helling opeens mee!!!!!

Oke.. wat nu? We reden binnen no time achteruit, tegen 2 houten paaltjes aan!!

*BOEMMMM!!!*

Dani had op dat moment 7 kleuren in haar broek, en Mike 4.

We probeerde opnieuw te starten, maar helaas! Het beestje deed niets meer!

De schade viel opzich mee, maarja, het blijft toch je gehuurde camper en omdat we al meer kleine mankementen aan de camper ontdekt hadden kregen we erg onze twijfels.

Mike sprak een gozer aan die wilde proberen de camper een stukje omhoog te duwen zodat hij in ieder geval van de paaltjes was verwijderd. In de eerste instantie lukte het maar een klein stukje, maar naderhand met een andere oude man erbij lukte het om de camper in een parkeervak te krijgen! Deze laatste man bood ons een lift aan naar een telefooncel, aangezien we met onze mobieltjes 0,0 bereik hadden in the middle of nowhere. :(

Daar belde we het huurbedrijf op en die gaven ons een telefoonnummer van de wegenwacht. Binnen een half uur zouden ze er zijn! Tijdens het wachten zaten we ons aardig kwaad te maken over de camper die al de 2e dag naar z'n grootje bleek te zijn!

Hadden we speciaal om deze momenten te voorkomen een camper gehuurd (want dan krijg je toch wel een goede, nieuwere camper als dat je er 1 koopt) Staan we dan, de 2e dag al met "panne" aan de kant!! :(:(

Toen de wegenwacht er na een uur nog niet was besloot Mike een man aan te spreken die een paar jerrycans achter in zijn pick-up had, en vroeg aan hem of hij even naar de motor wilde kijken. Dat wilde hij wel doen en met zijn magic hands raakte hij een paar slangen aan, en raar maar waar: de camper starte weer!!! ^O^

We reden terug naar de telefooncel en belde de wegenwacht op om te zeggen dat ze niet meer hoefde te komen, omdat het al was opgelost.

We reden verder richting Cape tribulation Camping Ground om daar de nacht door te brengen en lekker te slapen!

Vanmorgen keken we nog even onder de motorkap, samen met de camperbeheerder, maar de 130 KM richting Cairns moest de camper wel kunnen halen, zolang we maar op de temperatuur van de motor letten. Toch zit je niet echt lekker meer in je camper als je weet dat'ie op een stijle helling gewoon weer kan uitvallen! De weg die we moesten terugrijden was op sommige stukken erg stijl en kronkelig! :( Jakkie!

Toen we uiteindelijk in Cairns waren aangekomen (3 uur geleden) zonder problemen, reden we direct door naar ons boekingsbureau en legde we de vrouwelijke manager de situatie uit en zij ging meteen aan het werk! Ze belde het verhuurbedrijf op om aan te geven dat er

2 zeer ontevreden klanten bij haar waren die ongeveer 10 mankementen aan de camper hadden!! We moesten direct naar het bedrijf rijden en daar alles nog een keer doorbespreken. De manager schreef alles op, en besloot ons toen een auto mee te geven en een gratis ^O^HOTEL^O^overnachting te geven, in afwachting van het resultaat of hij morgen klaar is of dat we een nieuwe krijgen. Wij hopen stiekem op het laatste.

De auto die we hebben meegekregen is een Toyota Camry AUTOMAAT met airco en een radio die het doet!! (In de camper moesten we namelijk zelf zingen!:))

We hebben weer nieuwe foto's toegevoegd, in de laatste map "Opweg naar Cape Tribulation"!

We gaan nu ons HOTEL checken!! :P   We zijn benieuwd wat er morgen weer gaat gebeuren!! :)
Duim allemaal even voor ons, oke mates!? ^O^

No Worries!!  xx Dani en Mike

Reacties 8

sandra 07-11-2007 08:53

zo niet normaal meer.
Ik kan geloof ik Danielle horen praten zo snel is het opgeschreven,.....tutututuut.

Ga wel op je strepen staan hoor als het gaat om recht, want je hebt er voor betaalt en niet zo'n beetje ook. Blijf alert
maar ook dit hoort erbij, tjee wat een ervaring.

Ik ben benieuwd hoe het afloopt.

Kus Sandra

Caro 07-11-2007 11:33

Hi Dani & Mike,

Woooh, wat een story zeg. Je kunt niet zeggen dat je niets mee maakt!!! Nou ik hoop dat alles goed wordt opgelost.
Dus no worries het komt goed. If it doesn't kill you it makes you stronger!!!
Nou hier gaat het van het weekend stormen en het is zo'n 10 graden dus dan weet je wat je niet mist. Ben je al weer helemaal genezen daan of loop je nog steeds te smeren?

Nou groetjes van NL
Caro

der Alte :) 07-11-2007 17:30

heyyy gaat lekker he ... lijkt wel Delft Aalsmeer ... steeds heen en weer en steeds het zelfde ritje whaaaaaaaaaaaaaaaaa ... ach joh wat maakt het allemaal uit ... anders gaan jullie gewoon 8 van de 9 maanden Down Under werken ... grijnzzzz ... ik heb al een speciaal fonds opgerich onder het Motto: help Mike en Dani Australie door ... de opbrengst is nog wat mager (3 euries) maar ik heb goede hoop dat we een flinke ondersteunende factor voor jullie kunnen zijn... we willen natuurlijk allemaal dat jullie minimaal 9 maanden wegblijven ...... verder gaat het goed hier bannacht wind en regen en morgen misschien wel een stormpje er bij dus ook wij maken genoeg mee!!! greetzzzzzz pappie

Jeroen 07-11-2007 21:37

Hey Dani & Mike,

je kan zeggen wat je wilt maar je maakt volgens mij op 1 dag Aussie meer mee dan 1 jaar in de V&D haha.

Alles gaat dus lekkel daar, mooi weer, mooie omgeving

Doet het I-podje ook nog steeds zijn best?

Ciaoo

Loes 08-11-2007 15:21

Lieve luitjes, wat een verhalen.!...geweldig om te lezen...ik reis met jullie mee...hoop dat alles met de camper weer in orde is..en inderdaad typisch Australië...wat er ook gebeurt... NO WORRIES...en dan is het óok nog zo'n fantastisch mooi land..! ..blijf lekker genieten....ik ben 'jaloers'....dikke kus uit Hoofddorp

ursula 08-11-2007 22:16

zozo wat een wilde verhalen allemaal!je maakt aardig wat mee daar.en pff..wat een warmte daar zeg!stuur effe de zon deze kant op want het is hier echt prut weer!knuffels ursje

mauz 09-11-2007 03:37

Toyota Camry rulez!
Waarom denk je dat Harrie en ik er zo eentje hebben

Maar leuk verhaaltje mensen, groeten uit Airlie beach

Suus 10-11-2007 13:47

Daaaaan en Mike!
Jemig zeg, echt weer wat voor jullie om dat mee te maken hahahaha... Ik had er denk echt niet bij moeten zijn, dan was het helemaal drama Hihi..
Nou Daan ik mail je wel ff
Kus!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer