bloed, zweet en tranen!!

Heeeey hallo iedereen!!

Daar zijn we weer! Dit keer heel even snel, om jullie op de hoogte te brengen van de laatste update! Want jaja mensen.. WIJ HEBBEN WERK!!! ^O^  Oleeej!!

We zijn aangenomen bij een druivenplukkerij!

Afgelopen donderdag moesten we daarheen om horen hoe of wat en dat ging allemaal prima dus we mochten de volgende dag meteen beginnen!

Nouja.. de volgende 'dag'? Eigenlijk was het meer 'nacht'! 5:45 is onze begin tijd!!

Zo! Hoppa! Geen fratsen! We waren allebei al om 3:30 wakker, dus na een uurtje een beetje rond te hebben gedraaid, denkend aan al die verhalen over hoe zwaar fruit plukken wel niet is, moesten we toch echt aan de bak. Uiteraard regende het.

We schoten in de kleren, en reden naar de wijnerij. Ruim optijd kwamen we aan en hadden we al snel in de gaten dat het niet echt op zou gaan houden met regenen.

Toch moesten we het veld op. Plukken maar!! We kregen een oranje schaartje en een emmer en gaan met die banaa..ehh.. druif!! :P De bedoeling was om van 5:45 tot een uur of 14:00 te werken, vanwege de hitte! Aangezien die 'hitte' hier even niet aanwezig is, en het echt steeds harder begon te regenen, mochten we na 1,5 uur alweer naar huis!

De tractoren liepen vast in de modder, en iedereen was doorweekt! Wij hadden er ondanks de 4 weken regen die we nu al bijna hebben, er totaal niet aan gedacht een regenjack te kopen ofzo, dus na de 1,5 uur werk waren we echt tot op het bot doorweekt!

Snel terug naar de camping, douchen (EEN HELE HETE!!!;)) en tsja.. daar zit je dan.. 8:00 uur 's ochtends.. in de regen! We besloten snel het dorp in te gaan om de bijbehoorende kleding te gaan scoren! En waar kan dat beter dan bij onze favo winkel de 'Big W'!? ^O^

We kochten regenlaarzen, een lang regenjack, een regenjas, een paar werk-shirts met lange mouwen, en aangezien onze camper het nog steeds niet heeft opgegeven om ons te teisteren met lekkage, moesten we ook maar gelijk een zeil over de camper heenspannen, dus die hebben we ook gelijk gekocht.. incl alle benodigdheden.

Vandaag een nieuwe poging gedaan! 5:45 stonden we klaar, en geloof het of niet:

het bleef DROOG!!! Dus we hebben tot half 3 gewerkt! Toppie!

Het werk is goed te doen.. wel de hele tijd een beetje gebukt staan, dat voel je op een gegeven moment wel, maar voor de rest is het goed te doen!!

Het feit dat we 12,- EURO per uur verdienen, doet ons uiteraard ook erg goed! :D

We gaan proberen dit 4 weken vol te houden, dus duim voor ons! ;)

Nou, wij hebben vandaag wel een broodje 'Subway' (onze favo eet-tent) verdiend,

dachten wij zo! ;) 

Dus tot de volgende keer maar weer!!

Dikke kus van de harde zwoegers: Daan en Mike :D

Reacties 8

Loes 21-01-2008 14:05

Hai harde zwoegers/lieve luitjes,weer eens wat anders dan V&D en Schiphol!! Super hoor ! Ik blijf graag op de hoogte!!en...schrale troost...hier blijft het ook maar regenen...!..en dan kun je toch maar beter in Australië zijn!!!!Dikke kus...

Suus 21-01-2008 18:17

Bikkels! Ben trots op jullie
xxx

Caroline 21-01-2008 18:21

Hey Daan & Mike,

Geweldig dat jullie werk hebben. Zal wel afzien zijn na al dat bakken in de zon en zo. Gisterenavond nog RTL Travel gekeken en Chris Zegers was ook in Australie. Erg leuk om nog meer van het land te zien. Hij had trouwens wel een vette camper zeg...misschien kunnen jullie het programma nog ergens zien?

Dan nu het volgende:
Lieve Daan, ik heb je een kerstkaart gestuurd. Naar het adres wat jij hebt opgegeven en wat komt er vorige week vrijdag terug? Mijn kerstkaart....Hoe kan dat nou? UNKNOWN? Wat kennen ze YOU daar niet? Ik bewaar hem wel tot je thuiskomt...of heb je een nieuw adres dan ga ik het nog een keer proberen. Ik was echt vet op tijd want in Australie is het eerder nieuw jaar en kerst dan hier

Is die BIG W familie van BIG L in de zijdstraat????

Nou groetjes en werk ze!

Caroline

ursula 21-01-2008 19:36

he harde werkers!dat valt niet mee zeg om zo vroeg te beginnen,maar geld komt in het laadje zo en kan je toch daarna weer er lekker van genieten.WERKSE en STERKTE!het regnet hier ook alweer een poosje baal baal.dikke kus urs

Roy 22-01-2008 12:50

Hey Daan & Mike,

Eindelijk ook eens een berichtje van mij op jullie site. Top dat jullie werk hebben gevonden daar. Nu is het over met het vakantie vieren

Suc6 met de druiven

Groeten,

Roy

mauz 23-01-2008 03:04

SUBWAy Rules!!!!!! veel plezier met werken, ik ga lekker afwassen in melbourne
Kus voor mike en een hand voor daan, of zoiets

Neefje EP 23-01-2008 10:53

Druivenplukken gaat het helemaal worden in 2008!

Jenny 28-01-2008 10:44


Goed zo,jongens!
That's the spirit!
Leef met jullie mee
Jenny

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer