Back in Ozzie!

Hehe! Daar zijn we dan! 

We beginnen aan het begin! Schiphol! Stonden we dan.. in onze oranje Q-Dance vesten! Eindelijk was het dan zover!!!! En wij? Wij waren er helemaal klaar voor! Mart en Kaar brachten ons weg, deden nog een bakkie en zwaaide ons uit. Achter de douane kwamen we Bennie al tegen (een gast die ook naar Defqon ging) en al snel kwamen we ook Carlos en Robert tegen! Allemaal zeiden ze: ‘Vrienden van ons hadden jullie al zien lopen met die vesten aan!’  =P  Een uurtje later dan gepland stapte we in. We zaten superchill met veel beenruimte. De jaloerse blikken vlogen ons weer om de oren. De eerste vlucht ging als een speer. Mike lag soms weer onder zijn stoel van het lachen om Family Guy&The Simpsons en Dani keek ook een film of 3. Voor ons gevoel zaten we misschien net 6 uur. Heerlijk! Ondertussen kwamen er in het vliegtuig weer mensen naar ons toe ’Gaan jullie ook naar Defqon?’    ‘Ja man! Tuurlijk! Hebben jullie van de meeting  gehoord?’  ‘Ja man! Daar gaan we zeker heen!’  hihi! One big family! 

Hong Kong. De rest vloog 2 uur later gelijk door naar Sydney maar wij hadden een dag tussenstop, wat eigenlijk best lekker was. We hadden van tevoren al een hotel op het vliegveld geregeld. Zeker niet weer Hong Kong in, net als de vorige keer. Helaas kregen we onze tassen niet terug. We sliepen heerlijk 7 uur lang int hotel en daarna weer even het vliegveld op voor een Starbucksje en een Burger King. s’ Avonds laat vlogen we naar Sydney. Die vlucht leek een stuk langer te duren dan de eerste.. terwijl hij natuurlijk korter was. 

Wel even raar toen de wielen van het vliegtuig de grond raakte… finally!! We trokken onze tassen van de band en wisten niet hoe snel we naar buiten moesten. Eerst lang het Vodafone winkeltje waar we de vorige keer onze sim kochten. We dachten aan hoe we daar toen stonden, met Ralph. We pakte de trein richting het centrum van Sydney en zochten ons hotel. Zo gevonden, maar we mochten er helaas nog niet in. Dan eerst maar even een Subway halen.  =P  WHOAHHHHHHHH!!!!!! DAT was masterlijk!!!

Intussen kwamen de smsjes van onze matties Bart en Marco en Tim en Lutsen al binnen. Of we er al waren en hoelaat we gingen afspreken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Even opgefrist in ons hotel, en toen 16:00 met Bart en Marco afgesproken. Supervet om elkaar zo aan de andere kant van de wereld te zien!! Met z’n 4e liepen we naar de haven waar we hadden afgesproken met Lutsen en Tim. Nogmaals: supergezellig! We pakte de boot en voeren naar de andere kant van de haven om zo over de Harbour Bridge terug te lopen. Dat was weer superdik! Wat blijft die brug inmens! Daarna gezellig met z’n 6e bij een Irish Pub gegeten. Dezelfde als een paar jaar geleden. Dan slaat het hoofd weer op hol.. al die herinneringen van de vorige keer dat we er waren. ‘Mike! ff Ralph smsen man!!’  =D 

Na het eten richting Docks Hotel waar we een meeting hadden georganiseerd voor alle Dutchies (oke oke.. en 2 Belgen) die naar Defqon gingen. We werden vriendelijk naar onze gereserveerde plek gebracht. Een hele hoek met tafels, een biljarttafel en banken was voor ons gereserveerd! Hoe vet! We begonnen met versieren, hingen de Nederlandse, Belgische en Q-Dance vlag op en bestelde ons eerste drankje!  Na een uurtje (we waren aan de vroege kant) kwamen de eerste mensen binnendruppelen! Supergezellig! Het werd drukker en drukker. Helaas hebben we niet exact kunnen tellen hoeveel mensen er waren maar ik denk dat er naar schatting 70 a 80 man waren op het drukste moment. Buiten stonden ook veel man. Wat ook echt supervet was, was dat er een hele pluk met dj’s binnen kwam (die allemaal op Defqon moesten draaien) die net pas waren geland!! Respect!! O.a The Viper, Ran-D, Endymion, Cripsis, Coone & Mc DV8. Superleuk uiteraard!

Er was de hele avond live muziek, maar gelukkig toch nog een paar nummertjes hardstyle kunnen draaien in Docks Hotel! Alle Nederlanders LOS en de Australiërs keken met open mond toe hoe al die Dutchies raar stonden te stampen. Het was een zeer, maar dan ook echt ZEER geslaagde avond, en laten we zeggen dat Docks Hotel zijn omzet die avond dik gehaald heeft!! =P

De volgende dag  waren iets wat naar de klote. Laten we het op de jetlag gooien en niet op de alcohol van de avond ervoor. Na het ontbijt in het hotel zijn we weer even terug gegaan naar bed en daarna praken we weer af met onze Belgjes (Marco en Bart) en zijn we Sydney ingegaan. Die gasten gingen nog even de Skytower in en wij kochten nog wat spulletjes die we nodig hadden. Die avond was vervelend want de Belgjes wilde persee bij de Subway eten. =P  Daarna nog heerlijk met ze in het park gezeten en Lutsen en Tim kwamen ook dus ff een gedeelte van de Defqon dvd van afgelopen jaar gekeken. De adrenaline begon ongehoord door onze lijven te stromen. Nog 1 nachtje slapen en dan zou het eindelijk zover zijn… 

Redelijk optijd het bedje opgezocht en vrij snel in slaap gevallen. (Das opzich echt een wonder.. met een happening als deze in het verschiet) ’s Nachts werd Dani wakker.

YES!!! Nu is het vast bijna tijd om uit bed te gaan! ’00:32’ NEEEEE MANNN!!!!! NONDEJUUUU!!!! Hartkloppingen, draaien naar je linkerkant… draaien naar je rechterkant… toch maar weer naar je linkerkant.. zweet handjes..

 01:49

Heey!! Volgens mij is Mike ook wakker!

‘Mike?’

‘Ja?’

‘Ik kan niet meer slapen!’

‘Daan, doe nomaal!! Gewoon even aan iets anders denken!’

‘GEWOON even aan IETS ANDERS denken? Hoe kan ik nou GEWOON aan iets anders denken?’

‘Ja ehhh.. gewoon proberen! Doeiiii’

02:20

‘Ja KAK! Nu heb je mij ook aangestoken!!!!!! Nu kan ik ook niet meer slapen’

 Mike viel toch vrij snel weer in slaap. Dani daarentegen heeft de wekker 05:11 zien worden.

 6:30 ging de wekker. OEF.

IT’S TIME 4 DEFQON.1!!!!!!!!!!!!!!!!!

We schoten in onze oranje pakjes en meeten met Bart en Marco. Iets wat trillend liepen we naar het station. Daar stonden Carlos en Robert met nog een paar andere Hollanders al te wachten. We kochten een kaartje, liepen tegen Lutsen en Tim aan en pakte de trein met een mannetje of 20. Na ongeveer 45 minuten in de zenuwen te hebben gezeten in de trein stapte we uit op Penrith Station. We werden verwelkomt door ongehoord veel politie, en een aantal hondjes. The Dutchies has arrived ;)

Na ongeveer 45 minuten te hebben gewacht bij de ingang konden we eindelijk naar binnen.

Mike met z’n mega cameratas met 3 lenzen.

‘You’re not allowed to take those professional stuff inside, mate!’

‘WHAT!?!? I take it to every festival in Holland, mate!?!?!’

‘Oh…ok… no worries mate.. have a great day!’

….

We liepen in een drafje naar de merchandise en kochten daar uiteraard een Australisch T-shirt/vest. Passen mocht helaas niet waardoor Dani d’r vest veel te groot was. Beetje jammer. Toen kochten we muntjes en gingen onze spullen naar de garderobe brengen. Geen kluisjes hier, maar garderobe, waar je gelukkig wel steeds heen kon om dingen te halen/brengen. We moesten o.a onze paspoorten meenemen dus we waren allang blij dat er een goede garderobe was. 

Tijd voor bierrrrr!!!! Een blikje Heineken—> 6,00 EURO!!! CHEERS MATE!!!!! In Nederland zou je lachend weglopen maar op zo’n dag als vandaag maakte het allemaal geen fluit meer uit. Het bier vloeide rijkelijk en de blikjes Smirnoff (7,50 Euro) ook. Het was 30 graden dus de koude drankjes smaakte beter dan ooit!!

We stonden op de main, waar het nog heerlijk rustig was. En ja hor, daar kwam de eerste cameraman naar ons toelopen, die de grootste camera bediende die boven het veld zweefde. ‘Dutchies, can you wave to the camera for a second?’ OH YEAH!!!! Dus daar gingen alle Dutchies!! WHOOOOHOOOOOW!!!! Heerlijk! Hierna liepen we even naar de Blue om te kijken hoe het er daar aantoe ging. Je zag aan de dj’s daar dat ze het superdik vonden dat er allemaal oranje Dutchies vooraan stonden die werkelijk alle nummers van het begin tot het eind mee konden doen. 

Toen was het eindelijk tijd voor onze Belg: Coone op de Mainstage. Heerlijke nummers van z’n album knalde over het veld. Marco en Bart wisten niet hoe hard ze moesten springen met die Belgische vlag! Veel Australiërs vroegen of we echt uit Nederland kwamen en zeiden jaloers te zijn dat wij zoveel goede feesten hebben in Nederland.  Na Coone kwam Brennan Heart.. helaas ging er bij ons favo nummer iets mis daar boven waardoor het nummer op het hoogtepunt werd afgebroken. Verder topset! Daarna nog even de andere tenten bekeken en laten zien dat de Dutchies weten hoe ze een feestje moeten bouwen! =P   De hele dag goed smeren met zonnebrandcrème want de zon prikte aardig! Om 16:45 stonden we klaar om Melvin (a.k.a The Viper) te verwelkomen. Dani had inmiddels haar oranje duim opgeblazen en zwaaide ermee, zo hard ze kon. ‘MELVINNNNN!!!!!’ Ja hor, hij zag ons en zwaaide terug! Hij knalde er snoeiharde plaatjes doorheen. Hoewel hardcore niet helemaal ons ding is hebben we een toptijd gehad in de Black! Toen we naar buiten liepen en we s monden wel zagen bewegen maar niet hoorde wat we zeiden keken we elkaar wel ff aan van: ‘hmm..oeps’ Wat stond dat geluid daar hard zeg!!! Nondejuuuu!!! Nu was het de hoogste tijd voor our man Ran-D!! Hier had ik bijna nog wel het meeste zin in!!! Wat een knalset!!  Weer stonden we helemaal vooraan, om de Australiërs te laten zien wat echt feesten was! Keihard stonden we te stampen. Inmiddels hadden Tessa en Chris zich ook toegevoegd aan ons gezelschap. Toen Ran-D afsloot met Kings of the Underground (Gunz For Hire) was de tent te klein voor ons. Wat een plaat!!!!!!!!

Rond een uur of 18:00 begon het al te schemeren. In Nederland heb je dat natuurlijk pas tijdens de eindshow ongeveer, dus we hadden nu om 18:30 al het gevoel dat de eindshow zo zou kunnen beginnen. NOT! We waren nog lang niet klaar!! Toneshifterz knalde hem er lekker door! Lekker setje! Toen was het toch echt tijd voor de laatste set.. The Prophet.. we waren zeer nieuwsgierig naar wat hij ons zou brengen. Maar hoe superdik zeg!!!!! Stonden we gewoon… aan de andere kant van de aardkloot keihard los te gaan met allemaal gekke Hollanders! Hoe vet!? We hadden vip bandjes gekregen van Ibo dus dat was superchill!! Drankjes halen op de vip, en dan weer voor de vip gaan staan met de andere Hollanders.

Het vuurwerk kwam op gang.. kippevel over het hele lichaam. Alles kwam voorbij; blije gezichten, droevige gezichten.. het was immers bijna afgelopen. Toen ‘Forever young’ werd gedraaid werd het menigeen iets teveel! Stonden we dan.. jankend in elkaars armen. De meesten zullen nu denken WTF? Maar voor deze mensen, deze hardstyle familie is dat gewoon koning! Na een aantal heerlijke gouwe ouwe te hebben gehoord en het vuurwerk maar bleef knallen, was het op een gegeven moment dan toch echt zover. ‘This was a Q-Dance event! Hope to see you next year’ Met tranen in de ogen staarde iedereen elkaar aan. See you next year? Denk het niet..! Maar alle blikken waren oh zo voldaan. ‘Q-Dance   *WOUWWOUW*’ 

Het hele Regatta Centre stroomde leeg maar wij bleven nog even chillen vor de vip met een groep Hollanders, Ibo en de dj’s. Het was toch nog veel te druk bij de garderobe en bussen. Ibo (manager) belde wat rond en zei dat we nog best even konden chillen hier, want er zouden nog genoeg bussen zijn enz enz. Dat deden we dus. Er werd weer gratis bier uitgedeeld en zo zaten we heerlijk na te genieten van de beste dag OOIT!!! We stonden zelfs op de poster die iedereen bij de uitgang kreeg! Superdik! Na 1,5 uur besloten we ook maar te gaan. We namen afscheid van Ibo en de mannen en gingen richting de garderobe.

Daar aangekomen kregen sommige de schrik van hun leven. De garderobe was LEEG*!! Personeel was WEG!! *Lees: Weg paspoorten, weg megadure fotocamera met 3 lenzen, weg filmcamera, weg creditcards, weg merchandise.. Mike en ik waren de Sjaak, Tim en Lutsen en Robert en Carlos. De rest ging de bus maar pakken en we bleven over met een groepje van 10 man. Als de sodemieter weer terug naar Ibo. Die ging bellen samen met nog een chick van Q-Dance. Oke.. over 5 minuten zou er iemand bij de garderobe staan om ons te helpen. Dus wij weer terug naar de garderobe. 15 minuten later nog steeds niemand dus Ibo werd weer gebeld. 10 minuten later kwam er eindelijk iemand aanrijden.. maar helaas zonder tassen. Na veel gebel kwam er uiteindelijk toch iemand met onze tassen aanrijden!! Pffff!!!

Snel naar de bussen, die er gelukkig nog stonden. Het hek was van de dam! Iedereen was natuurlijk zoooo blij dat alle spullen weer terug waren dat de stemming gelijk omsloeg naar supermelig. We kwamen op het station aan.. en zagen de trein onder ons wegrijden.. AHHHH!!! Dat was de laatste!! Dan maar naar de bus. Bussen gaan vandaag niet meer!! ..het werd allemaal steeds meliger! Het maakte ons geen fluit meer uit want we hadden net het feest van ons leven achter de rug en we hadden al onze spullen terug!!! Dan maar een taxibusje voor 10 personen! Huppaaaa!!! Zo reden we terug naar Sydney. We sloten af bij Hungry Jacks en om 3:00 doken we dan eindelijk ons bed in! (Defqon was 22:00 afgelopen) Onbeschrijfelijk hoe vet deze dag is geweest! Qua muziek hoef je niet speciaal naar de andere kant van de wereld, maar het is gewoon puur het gevoel dat je hebt.. stampend aan de andere kant van de wereld te staan tussen het oranje legioen, op DEFQON.1 terwijl je vrienden thuis nog in een diepe slaap zijn! Dat kan gewoon niet vetter!! Deze dag zullen we nooit vergeten!!! WAT WAS DIT MOOI!!!!

De volgende dag spraken we weer af met onze matties, lekker dagje Bondi Beach! Het waaide gruwelijk hard. Op het strand was dat heerlijk, maar toen de wolkjes achter de zon verdwenen werd het zeer frisjes!! We namen afscheid van Tim en Lutsen, die hun camper gingen ophalen, en ook van Tessa het Chris. Met Bart en Marco en Carlos en Robert spraken we ’s avonds nog even af te meeten voor het Oprah House. We dronken nog even een drankje op deze toplocatie en namen ook van hun afscheid.  ‘Tot op Qlimax, jongens!!’ =P   heerlijk!Ook van de Belgen namen we afscheid bij het hotel. Als we terug zijn gaan we snel de filmpjes kijken!! ;)

En natuurlijk is het weer feest op Daan d’r lip! Kon ook niet anders natuurlijk he;  veel zon in 1x, raar ritme, minder vitaminen, weinig slaap, en natuurlijk Defqon. Welkom koortlip!!

 3:30 ging de wekker… tijd om naar Perth te vliegen. Op het vliegveld aangekomen, checkte we de bagage in en wachten tot we in mochten stappen. Hoewel we toch weer meer beenruimte hadden was dit echt een rotvlucht! Een stinkende knul naast Dani, waardoor ze continue krom Mike’s kant op moest zitten. =(   Wat een gast!! Ieuw!! Toen we eindelijk aankwamen pakte we een pendelbusje naar ons hostel. Chill hostel.. dachten we! Totdat we erachter kwamen dat er een trein rechtstreeks achterlangs loopt. En gelukkig rijdt er om de 10 minuten wel een trein die dan keihard voorbij komt en keihard toetert. =S  Mike werd vooral de eerste nacht helemaal parra!!!

Afgelopen dagen  en omstreken bekeken. Heerlijk warm weer, op vandaag na dan. Vandaag zouden we mee gaan met een ‘whale watching’-tour maar we werden net opgebeld datie niet doorgaat vanwege het weer! Het hoosde net echt!! Leuk, zo op Mike’s verjaardag!! Dus we gaan zo maar even de stad in en als het beter weer word duiken we nog even een wildlife park in!

Verder willen we nog even zeggen dat we niet meer terug komen!! =)  It’s AWESOME to be back!!!!!!  Alles is wel een stuk duurder geworden, merken we. Morgen de camper ophalen en op naar the Pinnacles!!

 Dikke kus, Dani en Mike

Reacties 6

Mart 21-09-2011 08:50

Wat een verhaal weer zeg!!
In ieder geval heel leuk om te lezen, jammer dat Dani de helft van de vakantie aan het schrijven is.
Veel plezier naar het noorden toe.
Groetjes

Nick 21-09-2011 13:01

Heeej Dames!!!

Mah mah! Klinkt goed die trip van jullie!! Veel plezier nog!!

Tschuss!! Xje

Anton 22-09-2011 16:12

Hey!

Jeetje wat een verhaal! Ik heb er even een dagdeel voor uitgetrokken! Maar Defqon was niet leuk begrijp ik! ! Nog veel plezier!

Kusje

Pappaloeni 23-09-2011 19:47

wat een rust thuis

geniet nog maar ff ... wij gaan dinsdag lekker 2 weken Samos pakken

de oudjes uit aalsmeer

Gerda en Peter 23-09-2011 21:16

Hey Mike en Daan,

Heerlijk als wij dat zo lezen,geniet er maar van!
Mike nog gefeliciteerd.

groetjes Peter en Gerda

Ralph 27-09-2011 19:15

Ik kan maar 1 ding roepen. JALOERSSSSSSSSSSSSS

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer